Türk-Rus görüşmeleri 3 gündür devam ediyor: Moskova endişeli

Türk-Rus görüşmeleri 3 gündür devam ediyor: Moskova endişeli
Türkiye'den Rusya'ya giden heyetin görüşmeleri 3 gündür devam ediyor. Heyet, Rusya ile Suriye ve Libya konularında ortak yol bulmaya çalışırken, Rusya'nın, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi konusunda endişeli olduğu da belirtildi.

Pazartesi günü Moskova'ya giden Türk heyeti ile Rus diplomatlar arasında görüşmeler 3 gündür devam ediyor. Rus Vedomosti gazetesinin aktardığına göre, taraflar Suriye ve Libya konusunda anlaşmaya varmaya çalışıyorlar. Gazete ayrıca görüşmelerin beklenenden çok daha uzun sürdüğünü de ifade etti.

Moskova, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi konusunda endişeli

Türk heyeti, pazartesi günü İdlib'e yönelik Rusya destekli saldırılar sonrası Türkiye sınırına doğru başlayan Suriyeli göçünün ardından Rusya'ya gitmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, salı günü kabine toplantısının ardından gerçekleştirdiği konuşmada Rusya'nın Türk heyetiyle gerçekleştirilen görüşmeler sonrası İdlib'e yapılan saldırıları durduracağını, verilen sözün tutulmasını beklediklerini söylemişti.

Öte yandan Erdoğan'ın "Türkiye Libya'da yaşananlar konusunda sessiz kalmayacak" sözlerinin de tartışıldığı belirtilirken; Moskova'nın, Türkiye'nin Libya'da asker konuşlandırması konusunda endişeli olduğu da ifade edildi.

Etiketler :