Türk askeri üssünün önünde intihar saldırısı girişimi

Türk askeri üssünün önünde intihar saldırısı girişimi
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Türk askeri eğitim üssü önünde bir kişi intihar saldırısında bulunmak istedi. Güvenlik görevlileri tarafından fark edilen saldırgan etkisiz hâle getirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan TURKSOM Askeri Eğitim Üssü önünde bir intihar bombacısı saldırı gerçekleştirmek istedi. Güvenlik güçlerinin durumu fark etmesi üzerine, saldırgan etkisiz hâle getirildi. Saldırganın etkisiz hâle getirildiği sırada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıyı üstlenen olmazken, 2011 yılından bu yana ülkenin güneyinde etkin olan ve bölgede şeriat uygulayan cihatçı terör örgütü Eş-Şebab, Somali'de sık sık güçlerini ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenliyor.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

MSB'den açıklama şöyle:

Somali'de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlasına 200 m mesafede gerçekleşen bombalı intihar saldırısında Somali vatandaşı 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmış, kalleş saldırıda personelimiz ve Anadolu Kışlası zarar görmemiştir.

Ayrıntılar birazdan...

Etiketler :