TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan'a Mahkemeden 3 Gün Şoku

TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahasan'a Mahkemeden 3 Gün Şoku
Hakkındaki sahte diploma iddiaları nedeniyle tutuklanan TRT Lefkoşa Temsilcisi Sefa Karahan bugün mahkemeye çıkarıldı. Karahan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

KKTC'de, sahte diploma skandalı genişliyor. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal ve eşi Ece Uysal’ın kurduğu Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde sahte not girişleriyle 600’ü aşkın kişiye sahte diploma verildiği ortaya çıktı. Sahte diploma almakla suçlanan TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan da tutuklandı.

Bugün mahkemeye çıkarılan Karahasan’ın üç gün tutuklu kalmasına karar verildi.

sefa-karahan1.png

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) yürütülen sahte diploma soruşturması kapsamında dün tutuklanan ve bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarılan Sefa Karahasan’ın üç gün tutuklu kalmasına karar verildi.

Karahasan, mahkeme çıkışında yaptığı konuşmada, “ciddi anlamda kumpas olduğunu” belirtti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur bu sabah görülen davada, işletme yönetimi doktorası bulunan ve KTSÜ’de bir yıl ders veren Sefa Karahasan’ın hakkındaki şaibeli doktora diploması iddiaları nedeniyle, 3 gün süreyle Güzelyurt Polis Müdürlüğünde tutuklu kalmasına karar verdi.

Polis memuru, mahkemede zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirtti ve zanlının hiçbir derse katılmadan aldığı diplomanın notlarında şaibe olduğunu aktardı. Bu doğrultuda mahkeme, zanlının tutuklu kalmasına karar verdi.