Trafikte yarışan magandalar tutuklandı!

Trafikte yarışan magandalar tutuklandı!
İstanbul Bakırköy'de önceki gün trafikte makas atarken meydana gelen kazada 17 yaşındaki lise öğrencisi Juila İnanch’ın ölümüne ve sınıf arkadaşı Liva Heja Can’ın ise ağır yaralanmasına sebep olan araçların sürücüleri Ömer K

İstanbul Bakırköy'de önceki gün trafikte makas atarken meydana gelen kazada 17 yaşındaki lise öğrencisi Juila İnanch’ın ölümüne ve sınıf arkadaşı Liva Heja Can’ın ise ağır yaralanmasına sebep olan araçların sürücüleri Ömer K. (21) ve Furkan T. (24) ‘Bilinçli taksirle öleme veya yaralanmaya sebep olma’ suçlarından tutuklandı.

Yeşilköy 50. Yıl Anadolu Lisesi'nde okuyan 11.'inci sınıf öğrencisi yabancı uyruklu Julia İnanch(17) iddiaya göre okul çıkışı yanında bulunan arkadaşı Lilav Heja Can'la(17) otostop yaparak bir araca bindi. Furkan T.'nin kullandığı araba iddiaya göre Ömer K'nın kullandığı araçla yarışa başladı. Furkan T‘nin makas atarak Bakırköy Sahil yolunda gitmesi üzerine Julia İnanch aşırı hızdan rahatsız oldu ve yanındaki gence arabayı durdurmasını söyledi. İnanch sürücünün arabayı durdurmaması üzerine aracın kapısını açarak inmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Furkan T. direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bariyerlere sonra ticari bir taksiye çarptı.

İnanch olay yerinde yaşamını yitirirken arkadaşı Lilav Heja Can yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Can, ertesi gün taburcu edildi.

Sözcü'den Şeyma Ulusoy'un haberine göre, gözaltına alınan sürücüler Furkan T. ve Ömer K. sevk edildikleri Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Nöbetçi mahkeme ifadesinde İBB çalışanı olduğunu söyleyen Furkan T. olay günü iş çıkışı bir arkadaşıyla giderken üzerlerinde üniforma bulunan iki genç kızın arabayı durdurarak paralarının olmadığını, kendilerini Bakırköy'e bırakıp bırakamayacaklarını sorduklarını bunun üzerine iki kişiyi arabasına aldığını anlattı. Furkan T. ifadesinde “Benim ve yanımda oturan arkadaşımın emniyet kemeri takılıydı. Kızlara da dememe rağmen takmamışlar. Aracımın hızı 80-90 kilometre civarındaydı. Olayın gerçekleştiği yere yakın bir yerde önüme bir araç çıktı. Orta şeride geçtim, diğer aracın sol ön tamponuma dokunarak, arkamda bulunan taksinin sol arka tarafına çarptım. Ve bariyerlere vurdum. Alkollü değildim. Arkada oturan kızların kemer takıp takmadığını görmedim. Çok pişmanım. Arkada bulunan bayanlar bana dur diye birşey demediler. Önümdeki araç makas atarak ilerliyordu. Bende bu durumdan tedirgin oldum. Aracın arkasından giderek, kornaya basarak, bu şahsı uyarmak istedim.''

Öğrenci olduğunu söyleyen diğer şüpheli Ömer K, sorgusunda, ‘' Sahil yolunda seyir halindeydim. Dikiz aynasına baktığımda makas atarak ilerleyen bir araç gördüm. Ben aracım ile en sol şeritte ilerliyordum. Araç beni geçmek yerine taciz etmeye devam etti. Ben orta şerite geçtim. Sonra en sağ şeride geçtim. Araç beni bir süre takip etti. Ben makas atarak arkamdaki araçtan uzaklaşmaya çalıştım. Arkamdaki araç daha sonrasında bana arkadan çarptı. Bunun üzerine ben sağ sol yaparak aracımı düzelttim ve en sağ şeride geçerek durdum.”

Şüphelilerin avukatları da, müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme, şüphelilerin ‘'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Etiketler :