Trabzon-Gümüşhane yoluna çığ düştü

Trabzon-Gümüşhane yoluna çığ düştü
Trabzon-Gümüşhane kara yolu Zigana Dağı mevkisinde çığ düştü. halktv.com.tr'ye konuşan AFAD yetkilileri, çığ altında kalan vatandaşın olmadığını belirtti.

Torul Kaymakamı Ömer Said Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon-Gümüşhane kara yolunun Zigana Dağı mevkisine çığ düştüğünü söyledi.

Yolu tek şeritten trafiğe açtıklarını belirten Karakaş, "Orada zarar gören araçlar oldu ama şu an altta araç var mı, yok mu onu henüz belirleyemedik." dedi.

Öte yandan, bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri çalışmalara başladı.

AFAD'dan açıklama

halktv.com.tr'ye konuşan Gümüşhane Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yetkilileri, çığ altında kalan vatandaşın olmadığını birkaç araçta zarar meydana geldiğini ifade etti. Öte yandan yolun tek şerit olarak trafiğe açıldığı da belirtilenler arasında.

AFAD Müdürü Mesut Bayrak: Henüz olumsuz bir bulguya rastlanmadı

AFAD Gümüşhane İl Müdürü Mesut Bayrak, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Burada bir çığ düştü. Herhangi bir olumsuz bulguya rastlamadık şu ana kadar. Çığın içerisinde bir tane dolmuş vardı. Oradakileri kurtardık, dolmuşun 50 metre kadar önünde bir araç daha olduğu söylendi. Eğer 50 metre önündeyse o kurtulmuştur. Sondalama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah hiçbir olumsuz bulguya rastlamayacağız." diye konuştu.

Etiketler :