TKP'den 10 Kasım mesajı: Atatürk'ü devrimle hatırlıyoruz

TKP'den 10 Kasım mesajı: Atatürk'ü devrimle hatırlıyoruz
Türkiye Komünist Partisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü kapsamında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve daimi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, bugün 84'üncü ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anılıyor.

Ülke genelinde saat 09:05'te hayat her 10 Kasım'da olduğu gibi dururken, sosyal medyada birçok siyasi parti ve mensupları, sanat camiası ve yurdun her köşesinden insanlar Ata'ya saygı mesajları paylaştı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10 Kasım kapsamında yaptıkları açıklamada "Her yıl olduğu gibi bu yıl da koca koca firmalar, sermaye grupları, bankalar 10 Kasım klipleri yayınladılar; halka Atatürk’ü sözüm ona ne çok sevdiklerini anlatma yarışına girdiler" diye belirterek, 10 Kasım reklamları ve markaların Atatürk sevgisini kullanmalarına tepki gösterdi.

TKP, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mustafa Kemal Atatürk sıkıya geldiğinde bulduğu ilk gemiye atlayıp memleketi terk edebilecek olanağa sahip tuzu kuruların değildir. Bugün de onların masalarına meze edilemez. 0 kendi yurdunda onuruyla yaşamaktan başka çaresi olmayanlarındır #10Kasım" ifadelerine yer vererek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıktı.

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Her yıl olduğu gibi bu yıl da koca koca firmalar, sermaye grupları, bankalar 10 Kasım klipleri yayınladılar; halka Atatürk’ü sözüm ona ne çok sevdiklerini anlatma yarışına girdiler.

Aşağıdaki açıklamayı tek değeri para olanların “10 Kasım reklamları”na atfen kaleme aldık.

Yüzyıllara yayılmış çaresizlik hissi, emperyalist ülkeler karşısında sürekli hale gelmiş aşağılanma, mandacılar eliyle kaderini büyük güçlerin bayrağı altında, onların insafına terk etmeye mecbur bırakılan özgüveni sıfırlanmış bir halk…

Bu mazlum halk, üzerine çöreklenmiş akbabalarla mücadele etmek için yeni bir ilhama ihtiyaç duymaktaydı. İnsan olduğunu hatırlamalı, sömürücülerin kölesi olarak doğmadığını, İngiliz’den, Fransız’dan, Amerikalı’dan aşağı bir varlık olmadığını anlamalıydı.

Önce anladı İngiliz’in tanrı olmadığını, sonra inandı İngiliz’i yenebileceğine.

Sonra yendi…

“Uçurum kenarında yıkık bir ülke”de çağdaş bir cumhuriyet kurularak tarih sahnesinde boy gösteren yeni bir toplum doğdu.

Ve yoksul Anadolu köylüsü tarihe yeni bir kahramanlık öyküsü armağan ederken kendi ilhamını bulduğu lidere de sonsuz saygı ve hürmetle tutundu.

Mustafa Kemal Atatürk her zaman B planı olanların, sıkıya geldiğinde bulduğu ilk gemiye atlayıp memleketi terk edebilecek olanağa sahip tuzu kuruların değildir. Bugün de onların masalarına meze edilemez.

Mustafa Kemal Atatürk kendi yurdunda onuruyla yaşamaktan başka çaresi olmayanlarındır.

Mücadele azminizi kaybetmeyin.

Devrimi unutmayın. O’nu devrimle hatırlayın…

tkp.jpg

Etiketler :