Temelli: CNN, Hürriyet, TRT, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum

Temelli: CNN, Hürriyet, TRT, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum
HDP Eş Genel Başkanı "AKP-MHP bloğunu HDP geriletecektir. İşte orada barış, demokrasi mücadelesine güç katın. Anladınız mı! Zaten, sizin anladığınızı biliyorum. CNN, Hürriyet, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum" dedi. 

 

Hakkari’de düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “AKP’ye verecek tek bir oyumuz yok, oyumuzun yolu demokrasidir, barıştır” dedi. Hürriyet gazetesinin sözlerini çarpıttığı Temelli, "AKP-MHP bloğunu HDP geriletecektir. İşte orada barış, demokrasi mücadelesine güç katın. Anladınız mı! Zaten, sizin anladığınızı biliyorum. CNN, Hürriyet, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum," dedi. 

Temelli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ TÜRKİYE’NİN ONURUDUR: Nevruz, zalime zulme karşı halkların isyanıdır, direnişidir. Newroz emeğimizi, aşımızı çalanlara karşı emekçilerin direnişidir, Newroz bahardır, kötülüğe karşı iyiliğin galip gelmesidir. 

BİZ SANDIĞA GİDİYORUZ ONLAR GİDİYOR: 31 Mart’ta bu halka “defolun gidin” diyenlere en güzel yanıtı sandıkta vereceğiz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Burası bizim vatanımız, yurdumuz. Ortak vatanımızda, demokratik cumhuriyet mücadelesini dün olduğu gibi bugün de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. O yüzden 31 Mart’ta biz sandığa gidiyoruz, onlar iktidardan gidiyorlar. Bakın bu ülke, bir adaletsizlik bir hukuksuzluk bir zulüm girdabına sıkışıp kaldı. Çok uzağa gitmeyelim; tam 4 yıldır her gün adaletsizlik arttı, her gün hukuksuzluk arttı, her gün şiddet arttı. Kürde şiddet, kadına şiddet, emekçiye şiddet arttı, zulüm arttı. Onlarca, yüzlerce, binlerce insanı, kadını, emekçiyi kaybettik. Evlatlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Kentlerimiz yıkıldı, bu savaş politikasından bu hukuksuzluktan beslenenler her gün halklarımıza zulmü ve şiddeti dayattılar. İktidarda kalmak için bu meşru olmayan, bu hakka hukuka sığmayan siyasetlerini bize dayatmaya çalıştılar. Ama biz tüm bu şiddete ve zulme rağmen, demokratik siyasetten asla vazgeçmedik. Barış mücadelemizden asla vazgeçmedik.

HERKES ANLADI HÜRRİYET ANLAMADI: Nerede HDP’nin ağacını görüyorsanız umut, barış, demokrasi oradadır. Mührünüzü ona vurun. Umudunuzu yalnız bırakmayın. Umudunuzla yürüyün, HDP ile yürüyün. Eğer HDP aday çıkarmamışsa, bilin ki oraya demokrasi güçlerine güç katacaktır. Demokrasi, barış, mücadele, güç katacaktır. AKP-MHP bloğunu HDP geriletecektir. İşte orada barış, demokrasi mücadelesine güç katın. Anladınız mı! Zaten, sizin anladığınızı biliyorum. CNN anlasın diye söylüyorum, Hürriyet anlasın diye söylüyorum, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum, TRT anlasın diye söylüyorum. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız. 

 

Etiketler :