Tayyip Erdoğan: Meclis açılır açılmaz Libya'ya asker gönderme tezkeresini gündeme getireceğiz

Tayyip Erdoğan: Meclis açılır açılmaz Libya'ya asker gönderme tezkeresini gündeme getireceğiz
Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. Libya'ya asker gönderme tezkeresini Meclis açılır açılmaz gündeme getireceklerini belirten Erdoğan, Suriyeli göçü ve Kanal İstanbul hakkında da açıklamalarda bulundu.

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin "Yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını Avrupa'ya söyledik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Libya’ya asker gönderme isteklerini de, “Meclis açılır açılmaz ilk iş Libya'ya asker gönderme tezkeresini gündeme getireceğiz, bütün görüşmeler bunun için yapılıyor” ifadeleriyle anlattı.

Erdoğan, Kanal İstanbul hakkında ise, "Devlete yük getirmeden yap-işlet-devret modeliyle, oldu ki bulamadık milli bütçeden yapmak suretiyle hayata geçireceğiz." dedi. İmamoğlu'na da yanıt veren Erdoğan, "Bunun kararını verme yetkisi bize aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine aittir. Senin böyle bir yetkin yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Suriye'de sınırımız boyunca kurulmak istenen terör tuzağını bozduk.

- Bazı ülkeler teröristlerin 30 kilometrelik hattın dışına çıkarılacağını söyledi. Ancak sözlerin tutulmadığını gördük.

- Yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını Avrupa'ya söyledik, İdlib'de sükunet sağlanmalıdır.

- Türkiye'de her şeyin yerlisini ve millisini yaptık, ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle birlikte bunu da başaracağız.

- Libya bize hem Osmanlı'nın hem Gazi Mustafa Kemal'in yadigarıdır, haberin var mı bay Kemal?

- Libya'da ülkemizle yakın bağları olan milyonlarca insan var. Darbeci General tarafından başlatılan saldırılara karşıyız.

- (Libya'ya asker gönderilmesi tartışmalarına dair) Biz davet edildiğimiz yere gideriz, davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre buna icabet ederiz.

- Meclis açılır açılmaz ilk iş Libya'ya asker gönderme tezkeresini gündeme getireceğiz, bütün görüşmeler bunun için yapılıyor.

- Onlar bir savaş baronuna yardım ediyor, biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icaber ediyoruz. Farkımız bu.

- (Kanal İstanbul) Türkiye'ye küçük düşünmek, davranmak yakışmaz. Kanal İstanbul işte böyle bir projedir.

- Kanal İstanbul proje ve inşa süreciyle ilgili hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yakında bununla ilgili ihaleye de çıkılacak.

- Devlete yük getirmeden yap-işlet-devret modeliyle, oldu ki bulamadık milli bütçeden yapmak suretiyle hayata geçireceğiz.

- Bu projeyle artık iyice sıkışan İstanbul'a yeni nefes ve hayat alanları açıyoruz.

- Kanal İstanbul'un Montrö Sözleşmesi'yle herhangi bir ilgisi yoktur. Tamamen Türkiye'nin kendine ait bir su yolu olarak faaliyet gösterecek

- (İmamoğlu'nun açıklamasına) Bunun kararını verme yetkisi bize aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisine aittir. Senin böyle bir yetkin yok.

Etiketler :