Tartışılacak iddia: 50 yaş altı yurttaşlar, test pozitif çıksa bile hastaneye alınmayacak

Tartışılacak iddia: 50 yaş altı yurttaşlar, test pozitif çıksa bile hastaneye alınmayacak
Türkiye'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınında vaka sayıları artarken, hastanelerin de doluluğu tam kapasitesine ulaşmak üzere. Bununla ilgili olarak, çok tartışılacak bir hazırlığın da yolda olduğu iddia edildi.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını Türkiye'de etkisini giderek artırıyor. Yurdun her bölgesinden hastanelerin dolduğu bilgisi gelirken, çok tartışılacak bir hazırlığın da yolda olduğu iddia edildi.

soL Haber Portalı'nda yer alan iddiaya göre, hastanelerde yaşanan yoğunluk ve yatak sayısı ile tıbbi teçhizatların yetersizliği nedeniyle 50 yaş altındaki kişilerin coronavirüs testleri pozitif çıksa dahi evde ilaçla tedavisini öngören bir düzenleme yolda.

Dün 1.196 vaka tespit edilmiş ve bugüne kadar Türkiye'de en çok vakanın tespit edildiği gün olmuştu. Yurdun dört bir yanından ise 'malzeme ve yatak sayısı yetersiz' ve 'hastaneler doldu' sesleri yükseliyor. Vakalardaki artış sebebiyle hastane kapasiteleri yetersiz kalmaya başlayınca, hastaların karşılanmasına yönelik oluşturulan algoritmada değişikliğe gidildiği iddia edildi.

Buna göre, acil hasta yönetimi ile ilgili 25 Mart Çarşamba günü yayımlanan algoritma, 50 yaşının altındaki yurttaşların PCR testleri pozitif çıksa dahi evde ilaçla tedavisini öngörüyor.

halktv.com.tr'nin iddiaları sorduğu sağlık emekçileri, böyle bir düzenlemeye dair bilgileri olmadığını ancak aksini düşünmenin de mümkün olmadığını belirttiler. Emekçiler, hastanelerin birçoğunun neredeyse tamamen dolduğunu belirtirken, "Böyle bir uygulamaya gidilmesi zaten beklenen bir durumdu" ifadelerini kullandı.

Etiketler :