Taksim bombacısının yeni görüntüleri: Aramızda böyle dolaşmış

Taksim, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir'in yeni görüntüleri ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ın Taksim'e gelişi ve bombayı bıraktığı anlara ilişkin yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Albashır’in çantayı koyduğu bankta 41 dakika oturduğu, patlamadan sonra da koşarak uzaklaştığı anlar yer aldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde pazar günü, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır, bombalı saldırı gerçekleştirdi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Albashır’la birlikte, saldırganın iletişim kurduğu ve patlamayla ilgisi olduğu değerlendirilen 50 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince bin 200 güvenlik kamerası incelenerek yakalanan Albashır’in bombalı saldırıdan önceki ve sonraki anlarına ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Albashır, 15.17’de Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyor. Saat 15.30’da sırt çantasında bomba olan saldırgan patlamanın meydana geldiği banka oturuyor ve 16.11’e kadar bu banktan hiç kalkmıyor. Saat 16.11 olduğunda terörist çantasını bırakıp banktan uzaklaşıyor. Saat 16.14’te patlama meydana geliyor. Terörist, Taksim Meydanı’na doğru koşarak uzaklaşıyor.

Kaynak:DHA

Etiketler :