Taksim Cami açıldı... Erdoğan: Karşımızda Gezi olaylarını bulduk

Taksim Cami açıldı... Erdoğan: Karşımızda Gezi olaylarını bulduk
Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan cami, cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Taksim'e cami yapmak istediklerinde karşılarında Gezi'yi bulduklarını söyledi.

Taksim'de inşa edilen Taksim Camii'nde ilk cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrasında caminin resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine Gezi'yi hedef aldı. 

Sur Yapı'ya teşekkür

Caminin yapımını üstlenen Sur Yapı'nın sahipleri Elmas ailesine teşekkür eden Erdoğan, çocukluğunun Kasımpaşa'da geçtiğini, Talimhane, Dolmabahçe'de çok dolaştığını anlatarak, "Fakat Taksim Camii bizim dünyamızda farklı bir öneme sahipti. Çünkü caminin yerinde mescit bile yok ve burada maalesef cami yapımına müsaade yok ve âdeta kümes gibi bir yerde gazeteler üzerinde müminler namazlarını eda etmeye çalışıyorlardı" dedi.

'Karşımızda Gezi'yi bulduk'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olarak Taksim'e cami yapmak için 2013 yılında harekete geçtiklerinde karşılarında Gezi olaylarını bulduklarını söyleyerek, "Gezi olayları, o teröristlerin karşımıza dikildiği an. Milletimizin 15 Temmuz şanlı direnişinin ardından artık hiçbir gücün bu girişimin önüne geçemeyeceği azim ve kararlığıyla yeniden kolları sıvadık. Elmas ailesi bize gelerek caminin inşasına talip olduklarını tekrar söylediler. Biz de bunun üzerine gereken hazırlıkları süratle tamamlayarak 2017 Haziran'ında cami inşaatına başlanabilmesini temin ettik. İşte bugün de camimizi tekbirlerle, salavatlarla, dualarla ibadete açtık" diye konuştu.
 

'FETÖ'nün ibadet ve hayır kisvesi altında sergilediği ihanet...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün ibadet ve hayır kisvesi altında sergilediği ihanetin benzerlerini farklı görünümler, sıfatlar, bahaneler altında tekrarlamaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz. Milletimizin bin yıldır canı pahasına koruduğu, alın teriyle yükselttiği, gözünden bile sakındığı vatanını parçalamak, devletini zayıflatma, uhuvvetini bozmak için uğraşanların sonu yine hüsran olacaktır. Şahadetleri dinin demeli olan ezanlarımızı susturmaya, şehitlerimizin emaneti olan bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Şentop ve beraberindekilerle kurdele kesti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindekilerle birlikte Taksim Camii'nin açılış kurdelesini kesti.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AKP Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve  İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da katıldı. 

fotograflar-erdogan-taksim-camii-ibadete-acilis-torenine-katildi-9675-dhaphoto2.jpg

Taksim meydanı salgına rağmen doldu 

Koronavirüs salgını nedeniyle kademeli normalleşme döneminde kısıtlamalar devam ederken, Taksim Cami açılışında kalabalık dikkat çekti. Çevresi bariyerlerle kapatılan ve LED ekranların kurulduğu Taksim Meydanı'nda da çok sayıda kişi, belediye tarafından dağıtılan tek kullanımlık seccade üzerinde namazlarını kıldı.

Isparta'dan 25 ton gül suyu getirildi

Caminin açılışı öncesi Taksim Meydanı ve cami çevresine Isparta Belediyesi'nden gelen gül suyu sıkıldı. Isparta'dan gül suyu getirdiklerini söyleyen Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, "Isparta'dan geliyoruz. Belediye başkanımızın talimatıyla şu an Taksim Cami'nin açılışında Taksim Meydanı ve Taksim Cami'nin gül kokuları ile kokulandırılmasını sağlamak istedik. Bir Osmanlı geleneğidir. Camiler ibadete açılırken muhakkak gül sularıyla yıkanırdı. Bizler de bugün Taksim Cami'nin açılışında yer almak istedik. Şuan ortam gül kokmaya başladı. Beyoğlu Belediyesi ile birlikte İstiklal Caddesi de dahil olmak üzere 25 ton gül suyu ile kokutmuş olacağız" dedi.

gul-suyu.jpg

Etiketler :