Suavi'den Adalet Yürüyüşü için sesli mesaj! İzlenimlerini böyle anlattı...

Suavi'den Adalet Yürüyüşü için sesli mesaj! İzlenimlerini böyle anlattı...
Adalet yürüyüşüne katılan usta sanatçı Suavi, önemli mesajlar verdiği bir ses kaydını Halk TV için yayınladı.

ÖZEL HABER: YİĞİT ORCAN

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne katılan usta sanatçı Suavi yürüyüşe dair düşüncelerini Halk TV'ye anlattı. Başlatılan adalet yürüyüşünün dünya demokrasi ve siyasi tarihine kaydedilmiş etkin ve meşru bir eylem olduğunu belirten usta sanatçı, yürüyüşün desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

"GURURLU İNSANLARIN EYLEMİ"

Adalet Yürüyüşü'nün açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın da dahil olduğu bir dizi gururlu insanların taleplerini de kapsadığını söyleyen Suavi, ölümün açlık grevindeki Nuriye ve Semih için bir seçenek olmadığını, zamanın hala aleyhlerine çalışsa da  bu seçeneği onların yaşamından yana kullanma olgunluğunu gösterebileceklerine inandığını belirtti.

"DEMOKRATİF LÜTUF"

Son olarak bu eylemin iktidarın bir lütfu olmadığını ve iktidarın istediği oyuna gelmemiş olmasıyla bile muhalif güçlerinin siyasi olgunluğu açısından demokratik bir lütuf olduğunun altını çizen usta sanatçı, Adalet Yürüyüşü'nün bütün yürüyüşçülerini ve yürüyüşe katkı sunanları selamladığını ve kutladıklarını aktardı.

Etiketler :