Soylu'nun Talimatı İle Gitmişti, Yerlikaya'nın İsteği İle Döndü

Soylu'nun Talimatı İle Gitmişti, Yerlikaya'nın İsteği İle Döndü
Şişli eski Kaymakamı Ali Fuat Türkel, avukat oğlunun Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetinin şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması nedeniyle görevden alınmıştı. Bu karar sonrası emekli olan Türkel, valiler kararnamesiyle Hatay Dörtyol’a Kaymakam olarak atandı.

Şişli Kaymakamı olarak görev yapan Ali Fuat Türkel, Şubat 2022’de avukat olan oğlu Atalay Burak Türkel’in Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması nedeniyle görevden alınmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla görevden alınan Kaymakam Türkel, Bitlis Valiliği'ne Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı. Bu atama nedeniyle Türkel emekliliğe ayrılma kararı alarak İstanbul Valiliği'ne emeklilik dilekçesi vermişti.

İçişleri Bakanlığı görevine Süleyman Soylu’nun ardından Ali Yerlikaya’nın getirilmesiyle süren değişiklikler devam ederken emekli olan Türkel’in göreve geri döndüğü ortaya çıktı. Türkel, yayınlanan Valiler Kararnamesiyle Hatay Dörtyol’a Kaymakam olarak atandı.

‘FALYALI SORUŞTURMASIYLA ANILMAK İSTEMİYORUM’

Türkel’in göreve dönmesinin ardından oğlu avukat Atalay Burak Türkel’i telefonla aradık. Türkel, “Evet Kaymakam bey göreve döndü. Kendisi terörle mücadelede uzun yıllar başarılı çalışmalar yürütmüş ve bugüne kadar tek bir soruşturma geçirmemiş bir Kaymakamdır. Benim avukat olarak girdiğim o dosya başıma bela oldu. O dosya ile hiçbir bağlantım kalmamıştır. Adımın Falyalı soruşturmasıyla anılmasını istemiyorum” dedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :