SON DAKİKA Deprem mi oldu? Niğde'de deprem mi oldu? Niğde'de fay hattı var mı? AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıkladı

SON DAKİKA Deprem mi oldu? Niğde'de deprem mi oldu? Niğde'de fay hattı var mı? AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıkladı
Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika Niğde'de deprem haberini paylaştı. Dün akşam 4.5 büyüklüğündeki depremle sallanan Niğde, bu kez yine bir depremle sallandı. Deprem Adana ve Mersin olmak üzere pek çok kentte şiddetli şekilde hissedildi. Niğde'de deprem mi oldu? Niğde'de kaç şiddetinde deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremleri paylaştı...

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Büyük depremlerin ve on binlerce can kaybının ardından vatandaşlar diken üstünde. AFAD ve Kandilli Niğde'de deprem olduğunu açıkladı.

Niğde'de deprem mi oldu?

Niğde son günlerde depremle sallanıyor. Dün akşam (25 Şubat) kent 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Niğde Obruk-Bor ilçelerinde 4.5 büyüklüğünde deprem yerin 6.8 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Bugün ise Niğde'de bir deprem daha meydana geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu, deprem yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD'a göre ise deprem yerin 7 kilometre derinliğinde 5.3 büyüklüğünde meydana geldi.

Niğde'de fay hattı geçiyor mu?

Niğde Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çopuroğlu, daha önce yaptığı açıklamada Niğde'nin 4 ayrı aktif fay hattının üzerinde bulunduğunu belirtmiş ve faylardaki uzun yıllar süredir sessiz olduğunu açıklamıştı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi deprem listesi

AFAD'ın son 100 deprem listesine ulaşmak için tıklayınız

Kandilli Rasathanesi deprem listesi için tıklayınız

Etiketler :