Son Dakika... Konya'da Korkutan Deprem! Çevre İllerde De Hissedildi

AFAD, merkez üssü Konya'nın Kulu ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremin Ankara'da da hissedildiğini açıkladı.

Konya'nın Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kulu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 13,57 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

ANKARA'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem başta Ankara olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremin Ankara'da da hissedildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada Kulu merkezli depremin, Ankara'da da hissedildiği belirtilerek şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bilgisi ulaşmadığı kaydedildi.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 4.7 OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Deprem anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem sırasında ilçe merkezindeki bir süs havuzunda suda hareketlilik oluştuğu görüldü.

dha-55533f8587be616006d985be305b4f53-1.jpgBazı vatandaşların sarsıntı ile birlikte bulundukları binalardan dışarıya çıkmaları da kameraya yansıdı.

dha-55533f8587be616006d985be305b4f53-2.jpg

3 OKUL BİNASINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Depremde Alparslan İlkokulu, Kulu Mesleki Eğitim Merkezi ve Karacadağ İlkokul ve Ortaokulu'nda çatlaklar oluştuğu öğrenildi.

DEPREMDE CAMİNİN ALEMİ DÜŞTÜ

Depremde Celep Mahallesi'nde bir caminin minaresinin alemi düştü. Bölgede başka bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, güvenlik güçleri ve AFAD ekiplerinin saha taraması devam ediyor.

dha-7232556d61713465c1c4b4e4e64f970d-1.jpg

KONYA VALİLİĞİ: OLUMSUZ İHBAR ULAŞMADI

Konya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun."

AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar ulaşmadı. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada da olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

BAKAN ALİ YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saha tarama çalışmalarına devam edildiğini ve an itibari ile olumsuz bir durumun olmadığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58 'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Memleketim Konya Kulu'da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kulandı.

Kaynak:AA

Etiketler :