'Soma faciası, başarılarımıza gölge düşürdü' diyen eski bakan Faruk Çelik'ten '50+1' açıklaması

'Soma faciası, başarılarımıza gölge düşürdü' diyen eski bakan Faruk Çelik'ten '50+1' açıklaması
Geçtiğimiz günlerde "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar" açıklaması yapan eski bakan Faruk Çelik'ten yeni açıklamalar geldi.

AKP hükümetlerinin vazgeçilmez isimlerinden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bakanlık döneminde 6 bin 732 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiş, bakanlığı boyunca gerçekleşen iş cinayetlerinde hiçbir sorumluluk üstlenmeyen Faruk Çelik, Soma katliamıyla ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu. Çelik yaptığı açıklamada, "Soma faciası, başarılarımıza gölge düşürdü" demişti.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan döneminde, 1999 yılında Adnan Oktar'a yönelik operasyonu eleştiren ve savunan ismin de o dönemin Fazilet Partisi Meclis Grup Başkanvekili Faruk Çelik olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar" açıklaması yapan eski bakan Faruk Çelik'ten yeni açıklamalar geldi.

Çelik Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Unutmayalım ki çıtayı yüksek tutmanın elbette avantajları vardır ve önemlidir. Ancak çıtanın herkes için esnek ve erişilebilir olması, ülke sosyolojisi ve siyaset pratiğimiz açısından çok önemli, hayati ve sürdürülebilirdir" dedi.

 

Etiketler :