Sol Parti'de cinsel istismar tartışması

Sol Parti'de cinsel istismar tartışması
Sol Parti’de İlayda Kocabaş isimli bir kadının cinsel istismar iddiası tartışma yarattı. Sol Parti'den açıklama geldi. Parti, "Kadın beyanı esas alınarak ilgili kişi tüm görevlerinden alındı" ifadelerini kullandı.

Dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Sol Parti’den ayrıldığını duyuran Kocabaş, “Yaşadığım cinsel saldırıdan sonra İstanbul örgütü olayı kapatmak için uğraştı. Ben ısrarcı olunca merkez adım atacağını söyledi. Şimdi pandemi bahane edilerek oyalanıyorum. Halbuki kongrelerini yapabildiler” iddiasında bulundu.

Sol Parti: Kadın beyanı esas alınarak tüm görevlerinden alındı

Bu iddianın üzerine yanıt veren Sol Parti, cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen kişinin kadın beyanı esas alınarak partideki tüm görevlerinden alındığını söyledi. Açıklamada, “Bu kararın disiplin süreci sonuna kadar devam etmesi yönünde tedbir kararı alınmış ve bu karar taraflara iletilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Kocabaş: Beni susturmak için görevden aldık dediler

Kocabaş, Sol Parti’den yapılan bu açıklamaya, “Aylardır sonuçlandırmadığınız gerçeğini değiştirmediği gibi çok değerli üyelerinizin hâlâ kol kol faille dolaşıyor olması samimi olmadığınızın göstergesi” diyerek tepki gösterdi. Kocabaş, partinin kendisini susturmak için görevinden aldık dediğini ileri sürdü.

Etiketler :