"Buradaki kadınları 100 dolara alabiliriz"

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde video çeken Lübnanlı Bob Harkal, TikTok videosunda skandal sözler söyledi. Lübnanlı şahıs, "Buradaki bütün kadınları 100 dolara alabiliriz" dedi, sözleri infial yarattı. Tepki yağan videonun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti, şahıs hakkında gözaltı kararı verildi.

Sığınmacı sorunu, göç hareketleri, kaçak geçişler Türkiye'deki ana gündem konularından biri olmaya devam ediyor.

Son olarak "manken" olduğunu belirten Lübnan uyruklu Bob Harkal, TikTok'ta paylaştığı videoda skandal ifadeler kullandı.

Bob Harkal, İstiklal Caddesi'nde yürürken çektiği videoda "Buradaki bütün kadınları 100 dolara alabiliriz. Bu da 50 dolarlık" dedi.

Skandal sözler sarfeden Harkal, videoyu "Hiçbir şey kadınlardan daha değerli değildir" notuyla paylaştı.

ekran-alintisi1.png

İNFİAL YARATTI, HAREKETE GEÇİLDİ

Tepki yağan videonun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından video yayınıyla ilgili olarak "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu kapsamında resen soruşturma başlatıldı. Savcılık şüphelinin gözaltına alınması talimatı da verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından belirtilen video yayınıyla ilgili olarak TCK 216 madde (halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama) kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup hakkında gözaltı talimatı verilmiştir" denildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :