Sinan Ateş suikastı: Tetikçi ‘Küçük hesabım var’ demiş

Sinan Ateş suikastı: Tetikçi ‘Küçük hesabım var’ demiş
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan şüphelilerin mahkeme ifadeleri ortaya çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı’nın bulunduğu motosikleti kullanan Balkaya, “Eray bana küçük bir hesabım var dedi. Onu bırakıp bekledim” dediği öğrenilirken tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç, “Cinayetle ilgim yok” dedi.

30 Aralık Cuma günü öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair soruşturma sürüyor. Dün tutuklanan (3 Ocak) ve olay sırasında tetikçinin bulunduğu motosikleti kullanan Vedat Balkaya, mahkemedeki ifadesinde “Eray Özyağcı (tetikçi) bana ‘küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle’ dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç, “Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. ‘İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin’ dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” diye konuştu.

Şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürüldü. Gözaltına alınanların sayısının 17 olduğu belirtiliyor.

Arabanın arkasına saklandı

Tetikçi Özyağcı, Balkaya'nın kullandığı 35 plakalı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Ateş'in geldiğini görünce saklandığı aracın arkasından çıkarak ateş etmeye başladı.

Özyağcı'nın silahından çıkan 5 kurşun Ateş'e, 1 kurşun da beraberindeki Selman Bozkurt'a isabet etti. Bu arada, olayın üzerinden 5 gün geçmesine karşın halen yakalanamayan firari tetikçi Özyağcı hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı olduğu ifade ediliyor.

sinanates-cinayet.png

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :