Sinan Ateş suikastı: 4 kişi daha gözaltında

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında azmettirici olduğu belirtilen 2 kişi ile cinayet öncesinde keşif yaptığı belirtilen 2 kişi daha gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan Doğukan Çep ise Ankara'ya getirildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. NTV'de yer alan habere göre soruşturma kapsamında 'azmettirme' suçlamasıyla tutuklanan Doğukan Çep'e yardım ve yataklık yapan 2 kişi İstanbul'da gözaltına alındı.

Yeni gelen bilgiye göre cinayet öncesinde keşif yaptıkları belirlenen 2 kişi daha İstanbul'da gözaltına alındı. Böylelikle toplamda 4 kişi daha Sinan Ateş cinayetinde gözaltına alınanlar listesine eklendi.

Doğukan Çep, Ankara'da

Dün İstanbul Beykoz'da yakalanarak gözaltına alınan Doğukan Çep, Ankara'ya getirildi. Yakalandığı sırada üzerinde iki silah bulunduğu belirtilen Doğukan Çep'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifade alma işlemlerine başlandı.

Ne olmuştu?

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alınmış; daha önce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Etiketler :