Selvi yazdı: Seçim sonrası hesaplar şimdiden başladı

Selvi yazdı: Seçim sonrası hesaplar şimdiden başladı
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, seçimlerin sona ereceği 1 Nisan için partilerin hesaplamalar yapmaya başladığını yazdı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü Meclis Başkanlığı seçimleri sonrası TBMM'deki izlenimlerini yazdı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İktidar kulisinde İstanbul ve Ankara seçimleri üzerinde duruluyordu. Muhalefet kulisinde ise buna ilave olarak Adana, Antalya ve Mersin üzerinde duruluyordu. Sohbet ettiğim eski bakanlardan biri “İki parti oluşuyor. Cumhur partisi ve millet partisi” diyerek sahadaki durumu özetledi. AK Parti’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki, oylamalara girip çıktıktan sonra etrafını saran milletvekillerine umutlu mesajlar verdi. Bir ara MHP’li Sadir Durmaz’la birlikte çıktılar kulise. Özhaseki, “İttifak görüşmeleri sırasında o kadar çok beraber çalıştık ki şimdi de ayrılamıyoruz” diye espri yaptı.

İktidar kulisinde seçimlerle ilgili yapılan değerlendirmelerde, millet ittifakının adaylarıyla birlikte ekonominin üzerinde durulurken, muhalefet kulisinde ise kendi adaylarından ziyade ekonomiye umut bağlamış bir hal vardı.

Meclis Başkanlığı seçimi tamamlanınca milletvekilleri seçimlerden sonra görüşmek üzere veda ettiler. Ancak hepsinin kafasında 1 Nisan’da siyaseti neyin beklediği sorusu vardı. İYİ Parti üzerine değerlendirmeler geldi kulağıma. Tecrübeli isimlerden, seçimlerden sonra milletvekili dağılımının değişeceği yönünde yorumlar dinledim. Seçim sonrasına dönük hesaplar şimdiden başladı."

Etiketler :