"Sağlık Sektörü Filistin İçin Kampanya Başlatmalı"

"Sağlık Sektörü Filistin İçin Kampanya Başlatmalı"
Dr. Hakan Özkul, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dair sağlık sektörüne çağrıda bulundu. Özkul, Gazze’de yaşanan tıbbi malzeme eksiği için sağlık sektörünü, bir kampanya ile Filistin’e yardım etmeye davet etti.

Dr. Hakan Özkul’dan Filistin’de yaşanan insanlık dramına ilişkin sağlık sektörüne seslendi. Özkul, İsrail’in saldırıları için, “vahşet” ve “terör” ifadelerini kullanarak, Gazze’de yaşanan tıbbi malzeme eksiği için sağlık sektörünü, bir kampanya ile Filistin’e yardım etmeye davet etti. İsrail’in hastane bombalamalarının gerçek bir vahşet olduğunu söyleyen Dr. Özkul özetle şunları kaydetti:

“KAMPANYA BAŞLATILMALI"

“Bu vahşeti , terörü en şiddetli şekilde kınıyorum. Acil bir şekilde Gazze’ye her türlü ilaç ve sağlık malzemeleri ulaştırılmalı onların yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışılmalı. Bu amaçla bir yardım kampanyası başlatılmasını öneriyorum. Tekraren diyorum ki çocuklar ölmesin masumların akan kanı dursun.”

hakan-ozkul.jpeg

“BU VAHŞET HEPİMİZİ DERİNDEN SARSIYOR”

“Gazze’de yaşanan insanlık dramı hepimizi derinden sarsıyor. Masum sivil insanların İsrail tarafından karanlıkta aç susuz bırakılmaları, sürekli başlarına bomba yağdırılması bir terör eylemidir, insanlık suçudur. Tarihte örneği çok az görülmüş vahşettir, katliamdır. Hele ki hastaların, yaralıların tedavi gördüğü bir hastaneyi bilerek ve isteyerek soğuk kanlılıkla bombalamak tarihte örneği görülmemiş görülmesi de pek mümkün olmayacak bir vahşettir. En soğuk kanlı katillerin bile yürekleri bu vahşet karşısında sızlar.”

Etiketler :