Saadetli Asiltürk Erdoğan'ın protokolünde

Saadetli Asiltürk Erdoğan'ın protokolünde
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte KKTC'ye gitti. Onu konuğu olarak uçakta yer alan Asiltürk'ün KKTC'de bulunduğundan partisinin haberi olmadığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ocak'ta siyaset hayatına atıldığı "milli görüş" çizgisinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmişti.  

Ziyaretin Cumhur İttifakı'nı Saadet Partisi'ni katma çabaları kapsamında yapılan bu ziyaretin ardında Asiltürk bu konudaki tavrının sorulması üzerine "Açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" demişti.

Asiltürk'e Saadet Partisi içinden tepkiler gelirken Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, "Asiltürk ile 50 yıldır bir aradayız. Farklı kanaatleri vardır. Kamuoyunda açık bir şekilde olmasa daha iyi olurdu" tepkisini vermişti. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da konunun 'kamuoyuna açık olmasa daha iyi olurdu' tepkisini vermişti.

Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC'ye gitti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

Dönemin İçişleri Bakanı olarak törene davet edilen Asiltürk, Erdoğan'ın onur konuğu olarak uçakta yer aldı.

whatsapp-image-2021-07-19-at-17-08-06.jpeg

Uçaktan kol kola indiler

Asiltürk, Kıbrıs'a vardıktan sonra uçaktan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle kol kola indi.
whatsapp-image-2021-07-19-at-16-40-34.jpeg

Partisinden habersiz gitti

Törene Asiltürk'ün katılıp katılmayacağına dair parti yönetiminin bilgisi olmadığı öğrenildi. Ramazan ayında Erdoğan ve Asiltürk iftar yemeğinde bir araya gelmiş, sonrasında ise bu görüşme Saadet Partisi'nde çok tartışılmıştı.

Geçtiğimiz cuma günü Karamollaoğlu'nun Asiltürk ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle cuma günü istifaya hazırlandığı öne sürülmüş ancak iddialar aynı gece bazı parti kaynakları tarafından yalanlanmıştı.

 

Etiketler :