Rusya Uzmanı Sezer: Wagner İdlib'te de sahaya sürülebilir

İdlib'te meydana gelen hava saldırısı sonucu 34 askerimiz şehit oldu. Rusya ve Türkiye arasında yaşanan hala tam anlamı ile çözülemedi. Rusya Uzmanı Aydın Sezer bu duruma ilişkin olarak "Wagner, İdlib'te sahaya sürülebilir" dedi.

Rusya Uzmanı Aydın Sezer, Rusya ve Türkiye tutumlarında daha da ileriye giderse çok daha kötü sonuçlar doğacağını belirterek birkaç istihbari bilgi paylaştı.

Rusya Uzmanı Aydın Sezer'in Halk TV'de yaptığı açıklamalar şu şekilde; 

Türkiye'nin bundan sonra İdlib bölgesinde bugüne kadar ki politikasından vazgeçmeksizin devam etmesi durumunda - ki bu gece süre sona eriyor- bizim kararlı konumumuzu Rusya'nın, Rusya'nın kararlı konumunu bizim test etme amacımız geçti artık. 

60 civarında şehit verdik son 1 ayda. Testler tamamlandı, tarafların konumları ve kararları kesinleşti. Durum bundan daha da ileri gidecek olursak üzülerek söylüyorum çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkar.

Suriye Ordusu içerisinde komuta kademesinde artık Rus Subaylarda sahaya indi ve Rusya askeri polislerini Fırat'ın doğusundan Fırat'ın batısına transfer etmeye başladı.

Teyit edilmemiş bir bilgi var, istihbari yönü ağır basan bir bilgi. Tıpkı Libya'da olduğu gibi Birleşik Arap Emirlikleri ya da Körfez emirlikleri parası mukabili Wagner'i İdlib'te de saha sürebilirler. 

Bizim Esad ordusuna yönelik saldırılarımız sırasında Rus ordusununda can kaybına yol açmamız veya Rus Hava Kuvvetleri uçaklarını düşürüyor olmamız, Türkiye ile Rusya'yı sahada karşı karşıya getirecek. 

Etiketler :