Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi

Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi
Beşiktaş Belediyesine yönelik “çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap” soruşturmasında gözaltına alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi.

İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap’ suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu'nun Tosya ilçesinde gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi.
Arkadaşına ait olduğu öğrenilen otomobil ile Ordu'dan İstanbul'a gittiği belirlenen Hazinedar, Tosya ilçesi Sapaca köyü mevkisinde yol kontrolü yapan ekipler tarafından dün gözaltına alındı. İstanbul, Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere baskın düzenledi ve 16 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş Belediyesi'nden açıklama

Düzenlenen operasyona dair Beşiktaş Belediyesi resmi Twitter hesabından dün gece paylaşım yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bugün çeşitli basın yayın organlarında 'Beşiktaş Belediyesine operasyon' başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.
Açıklamanın devamında “Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.


Ne olmuştu?


Soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini belirterek araştırmaları derinleştirdi.
Yapılan incelemenin ardından belediyede 'rüşvet ağı' olduğunu ifade eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti.
Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kaynak:AA

Etiketler :