Plastik Cerraha Cumhurbaşkanına Hakaret Davası

Plastik Cerraha Cumhurbaşkanına Hakaret Davası
Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depreminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak sorumluların yargılanmasını isteyen doktor Mustafa Aydınol hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “mağdur” olarak yer aldığı iddianamede doktor Aydonol’un 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Plastik Cerrahı Mustafa Aydınol, 11 kentin yıkıldığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremlerinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını, “Keşke hepiniz yargılansanız. Keşke bu ihmalleriniz yüzünden hayatını kaybeden herkes için hesap verseniz” notuyla paylaşan Aydınol hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nca soruşturma başlatıldı.


"HAKARET ETMEDİM, ELEŞTİRDİM"

Soruşturma çerçevesinde 4 Nisan tarihinde ifadesi alınan Mustafa Aydınol, sosyal medya hesabını bir tek kendisinin kullandığını ve söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını belirtti. Yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ya da devleti aşağılayıcı ifadeler kullanmadığını belirten Aydınol, “Demokratik toplumlarda övgü gibi eleştiri de Anayasal güvence altına alınmıştır. Ayrıca depreme müdahalede geç kalındığını ve eksikler yaşandığını Cumhurbaşkanı kendisi de itiraf etmiş ve depremzedelerden helallik istemiştir. Söz konusu paylaşımım eleştiri mahiyetindedir. Saygısızlık ve hakaret yoktur” dedi.


VERİLECEK CEZADA ARTIRIM İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydınol hakkında dava açabilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık ise bu talebe olumlu yanıt verdi ve Başsavcılık Aydınol’u ifadeye çağırdıktan tam 28 gün sonra soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede Aydınol’un Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği öne sürülerek bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Söz konusu paylaşımın aleni bir ortamda yapıldığını belirten Savcı, Aydınol’a verilecek cezaya altıda bir oranında artırım yapılmasını da istedi. Öte yandan iddianamede Aydınol’un belirli haklardan yoksun bırakılması da talep edildi.


İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Depremdeki ihmalleri eleştiren Aydınol, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:halktv.com.tr