Pazarcı zengin semtleri tercih etti: 2-3 tezgah açıldı

Ankara Keçiören’deki pazarlarda iki ya da üç tezgâh kurulmuştu. Bir pazarcı, meslektaşlarının iş yapabileceği zengin mahalleleri tercih ettiğini aktardı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek sokağa çıkma yasağında bu hafta sonu pazarların açılmasına izin verildi.

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki İncirli semtinde yurttaşlar, marketten daha ucuz olduğu için pazarı tercih edecekti ancak iki, üç tezgahla karşılaştı. Pazarcı esnafının anlatımına göre meslektaşları, iş yapabilecekleri zengin semtleri veya daha merkezi noktaları tercih ettiler.

'Vur abalıya, vur abalıya'

“Televizyonda diyorlar ki pazarlar açık, hani açık?” diye soran bir yurttaş, iki tezgahtan sadece domates alabileceğini söyleyerek; “Denetim yok, market çok pahalı. Eskiden etiket koyarlardı, var mı etiket? Üçe al, ona sat. Vur abalıya, vur abalıya” diye konuştu.

Başka bir yurttaş da koca pazar yerinde sadece iki tezgahın kurulmasına tepki göstererek, markete gitmek istemediklerini ancak pazarda da tezgah olmadığını dile getirdi. Yurttaş, “Burada 70 liraya alışveriş yaptığım sebzeyi, markette 100 liraya alıyorsun” dedi.

'Esnaf neresi iyiyse oraya gidiyor'

Pazardaki iki tezgahı görünce şaşıran bir kadın ile pazarcı arasında yaşanan diyalog şöyleydi:

Pazarcı: Abla esnaf iyi pazarına gidiyor.

Kadın: Nereye gitti esnaf?

Pazarcı: Abla bir esnafın 10 tane yeri var. Hangisi iyiyse ona gidiyor. Bu pazarı demek ki iyi değilmiş adamın, burayı tercih etmiyor.

'Ben mecburiyetten geldim buraya'

Pazarcı, on yeri olan bir insanın en iyi olan yere gitmek istediğini vurgulayarak, “Bura niye iş yapmıyor?” sorusuna “Halkıyla ilgili abi” yanıtı verdi. Pazarcının yanıtı üzerine araya giren bir kadın, “Fakirliğiyle ilgili. Bak mecburiyetten geldim ben buraya” dedi.

Pazarcı esnafı pandemi nedeniyle tezgahlarının kapatılmasına da tepki göstererek, “Kapalı alanda marketleri kapatsın. Korona pazarda yayılıyor da dükkânda mı yayılmıyor?” diye sitem etti.

Emekli bir yurttaş da kalan iki, üç tezgahın arasından geçerken elindeki tavukları gösterdi. Yurttaş paraları olmadığı için kırmızı et alamadıklarını, aldığı tavuğun da iki, üç kişiye yetebileceğini dile getirerek, “Bu 40 lira” dedi. Yurttaş pazarcıların zengin semtlerini tercih etmesine de tepki gösterdi.

Maddi durumu iyi olan yurttaşların yaşadığı semtlerde ise pazar yerlerinin dolu olduğu görüldü.

 

Etiketler :