"Özlem Zengin AKP'ye mesaj verdi"-VİDEO

Halk TV ekranlarında Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne konuk olan gazeteci Mehveş Evin, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Meclis'te yaptığı konuşmasına ilişkin yorumlarda bulundu.

Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne konuk olan gazeteci Mehveş Evin, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in,  "AKP'den önce kadının adı yoktu." açıklamasına ilişkin konuştu. 

Evin, Zengin'in açıklaması için, "Kendi paritsine bu mesajı veriyor." dedi.

Evin'in konuşması şöyle;

"Özlem Zengin kendi bulunduğu yerden, AK Partili bir kadın olarak yorum yapıyor. Bu bir siyaset yapma biçimi. Aynı Erdoğan'ın bizden önce buzdolabı yoktur demesi gibi. Şunu unutmayalım, belli bir kesim özellikle AK Partiyi iktidara taşıyan kesim için gerçekten bir takım şeylere ulaşmak mümkün değildi.

Bunu söylemek bir siyasi jargon ve onu başarılı bir şekilde de kullandılar. Muhalifler çok kızıyor ama bunun toplumda bir karşılığı var. 

Feminist hareket 90'lı yıllarda özellile o kadar büyük bir mücadele verdi ki, 2000'li yıllarda AK Partili kadınlarla birlikte de mücadele verdiler. Birçok reformun yapılması yargıda nafaka ile ilgili olsun, medeni kanun ile ilgili olsun. Bunların elbetteki kadınlar için büyük bir getirisi oldu. Özlem Zengin neden şu anda kızıyor? Çünkü bu kazanımların geriye alınması için bir takım hamleler var bizzat AKP tarafından. Özlem Zengin kendi partisine de bu mesajı veriyor."

Etiketler :