Özışık kardeşlerin iş yerleri arandı
internethaber: Baskın yok davet var

Özışık kardeşlerin iş yerleri arandı internethaber: Baskın yok davet var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusu üzerine, Hadi ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu internethaber.com sitesinde arama yapıldı. Halk TV'nin ulaştığı internethaber.com kaynakları ise, polislerin davet üzerine ofise gediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin sahibi olduğu internethaber.com sitesinin Ataşehir'deki ofisinde arama yapıldı.Özışık kardeşlere ait bilgisayar ve cep telefonlara incelenmek üzere el konuldu.

El konulan materyaller Ankara'ya gönderilecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bugün Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin sahibi olduğu internethaber.com sitesinin İstanbul'da bulunan merkezinde polis arama yaptı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen aramada, Özışık kardeşlere ait olduğu belirtilen bilgisayar ve cep telefonlarına el kondu. Dijital materyallerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Çalışmaların tamamlandığı, iki isim hakkında gözaltı kararı olmadığı belirtildi.

'Suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır'

Konuya ilişkin İstanbul Emniyetinde paylaşılan bilgi notunda şunlar ifade edildi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 21.05.2021 tarihli talimatına istinaden şüpheliler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın sahibi olduğu Ataşehir adresli "İnternethaber" isimli iş yerinde arama yapılmış; arama sonucunda şüpheli şahısların kullanımında olan telefonlara ve dijital materyale el konulmuş olup iş yeri aramasında başkaca suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır."

A Haber: Evlerine baskın yapıldı 

A Haber ise arama ile ilgili geçtiği haberde Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin evinin basıldığını duyurdu. Habere göre; 

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazarak, Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama yapılması için talimat yazısı gönderdi. İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama gerçekleştirdi. Özışık kardeşlere ait iki bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu"

internethaber kaynakları: Baskın yok, davet var 

Halk TV'nin ulaştığı, Özışık kardeşlerin sahibi olduğu internethaber.com’daki kaynaklar ise polis baskını yapılmadığını söyledi. Kaynaklar, "Özışık kardeşlerin daveti üzerine polis, internethaber.com sitesinin bürosuna gedi, iki cep telefonu ve iki bilgisayar alındı" dedi. 

Kaynaklar, "Baskın yapılmadı. Suç duyurusu kapsamında rutin bir işlem yapıldı. Ofiste arama yapılmadı. Elektronik eşyalar Özışık kardeşler tarafından bizzat teslim edildi" ifadesini kullandı.

Sedat Peker, Hadi Özışık ile olan görüşmesini yayınlamıştı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Halk TV'de Günün Raporu programında yaptığı açıklamada Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında bir gazetecinin aracılık yaptığını söylemişti. İddianın merkezinde yer alan Hadi Özışık Fatih Ertürk'e gönderdiği mesajda, ”Soylu ile Peker arasında haber götürdüğüm yalandır. Böyle yapan şerefsizdir, haysiyetsizdir” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker görüşmenin videosunu yayınladı

Konu üzerine Twitter hesabından Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi paylaşan Sedat Peker, Hadi Özışık ile olan görüşmesini yayınlayarak “Kıymetli dostlarım, İnternet haber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık-Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem” ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler :