Özgür Özel: Erdoğan Halk TV'den korkuyor

Özgür Özel: Erdoğan Halk TV'den korkuyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün yaptığı açıklamada RTÜK'ün Halk TV ve TELE1'e verdiği karartma cezalarına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün yaptığı açıklamada RTÜK'ün Halk TV ve TELE1'e verdiği karartma cezalarına tepki gösterdi. Erdoğan'ın Halk TV'den korktuğu için kapatmak adına düğmeye bastığını söyleyen Özel, "Beğenmeyen izlemez, izleme!" sözleriyle Erdoğan'ı hedef aldı.

"Erdoğan Halk TV'den korkmaktadır"

Özel, verilen cezayı "akıl almaz" olarak değerlendirirken, "2020 yılındayız. Düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğünün Cumhur İttifakı tarafından ayaklar altına alınıp çiğnendiği bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı. Özel, bir kez daha aynı maddeden ceza verilmesi durumunda lisans iptalinin yapılacağını hatırlatarak, "Erdoğan Halk TV'den korkmaktadır, kapatmak için düğmeye basmıştır" diye konuştu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği için "Cumhurbaşkanımızın sözleri emirdir" diyerek 'iş başvurusu' yaptığını söyleyen Özel, "Bu başvuru Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirildi ve Halkbank'a atanan Ebubekir Şahin, Halk TV'yi kapatmak, TELE1'i susturmak için harekete geçti" ifadelerini kullandı.

"Bardağı taşıran son damla olur"

İnsanların beğenmezse izlemeyeceğini ifade eden Özel, "O kumandaya bastığında ekranın kararması, parmağının ucundaki iradeye bile ipotek koymak demektir. Sana ne neyi izleyeceğinden? Beğenmeyen izlemez, izleme!" dedi.

Olası bir kapatılma durumunun halkın haber alma hakkının ve medyanın susturulması anlamına geldiğini vurgulayan Özel, "Bu bardağı taşıran son damla olacak" diye konuştu.

Etiketler :