Özel okullarda kriz bitmiyor: Kapatılan Kayı Okulları çalışanları tazminat alamıyor

Özel okullarda kriz bitmiyor: Kapatılan Kayı Okulları çalışanları tazminat alamıyor
Kapatılan Kayı Okulları'nın kurucusu Mustafa Onur Aydın, çalışanların maaşlarını ve tazminatlarını ödemedi. Aydın'ın tazminatları ödememesinin üstüne siyasete atılma kararına tepki veren eski okul çalışanları açıklama yaptı.

Kayı Okulları'nda çalışan müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, idari personel, güvenlik ve temizlik personeli ve veliler, okulun kurucusu olan Mustafa Onur Aydın’ın okulların açılmasına 2 hafta kala Ağustos 2018 yılında okulu kapatacağına yönelik açıklaması ile işsiz bırakıldılar.

Yapılan açıklamada "Bahse konu tarihe gelene kadar da ödemelerde aksamalar olmuştu ancak o tarihe kadar sadece bir sonraki yıl okulda görev yapmak istemeyeceğini belirten öğretmenlere Haziran ve Temmuz maaşları diğer çalışanlara ise Temmuz maaşları ödenmemişti." denildi.

Aynı zamanda çalışanlar okulun kurucusu Mustafa Onur Aydın’ın çalışanlara hakaret ettiğini iddia etti. 

Siyasete atılıyor

"Bugün bu dosyayı yeniden gündeme getirmemizin  sebebi tüm çalışanların ve velilerine 2018 yılında okulların açılmasına iki hafta kala okulu kapattığını açıklayarak mağdur eden ve okul ücretleri ile tazminat ve ücretlerini ödemeyen kurucu Mustafa Onur Aydın’ın yaptığı tüm bu haksız hukuksuz işlemlere rağmen şimdi de siyasete girerek Ana Vatan Partisi İstanbul il başkanı olduğunu öğrenmemiz."

Açıklamanın tamamı: 

Değerli Basın Mensubu,

 

Son dönemde eğitim sektöründe yaşanan Doğa okulları krizi kadar çalışanı olmasa da 100 çalışan (öğretmen, idari personel) ile 300 öğrenci ve velisini kapsayan bir okul kapatma (KAYI OKULLARI/ Ömerli Çekmeköy -İstanbul) ve mağdur yaratma konusunu sizinle paylaşmak istiyoruz. Bizler müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, idari personel, güvenlik ve temizlik personeli ve veliler olarak, okulun kurucusu olan Mustafa Onur Aydın’ın okulların açılmasına 2 hafta kala Ağustos 2018 yılında okulu kapatacağını bizlere açıklaması ile işsiz,  okulsuz kalmış çalışan ve velileriz.  Bahse konu tarihe  gelene kadar da ödemelerde  aksamalar olmuştu ancak o tarihe kadar sadece bir sonraki yıl okulda görev yapmak istemeyeceğini belirten öğretmenlere Haziran ve Temmuz maaşları diğer çalışanlara ise Temmuz maaşları ödenmemişti. Açıklamanın yapılması sonrasında ise kendilerine önerilen okula gitmek istemeyen velilere okul ücretleri, çalışanlara ise hem Temmuz, Ağustos maaşları hem de çalıştıkları süreye ait tazminatları ödenmemiştir. (Sadece bazı velilere ödedikleri okul ücretinin % 20 sinin geri ödendiğine dair söylentiler mevcut) Çalışanlar ve veliler olarak bazı arkadaşlarımız dava açmasına rağmen ülkemizdeki hukuk sistemi nedeni ile ne yazık ki hala bir sonuç alınabilmiş değildir. Kurucuya yani Mustafa Onur Aydın’a ulaşmaya çalışanların hakaret edilmesi haricinde aldığı herhangi yanıt yoktur.

 

Bugün bu dosyayı yeniden gündeme getirmemizin  sebebi tüm çalışanların ve velilerine 2018 yılında okulların açılmasına iki hafta kala okulu kapattığını açıklayarak mağdur eden ve okul ücretleri ile tazminat ve ücretlerini ödemeyen kurucu Mustafa Onur Aydın’ın yaptığı tüm bu haksız hukuksuz işlemlere rağmen şimdi de siyasete girerek Ana Vatan Partisi İstanbul il başkanı olduğunu öğrenmemiz.  Son günlerde tartışılır hale gelen Türk siyasetin böyle hak yiyen ve hukuk tanımaz bir kişiyi içine almaması gerektiğini düşünüyoruz. 

 

Hem alacaklarımızın tarafımıza ödenmesi hem de Mustafa Onur Aydın’ın siyasete girmesinin önlenebilmesi için sesimizi duyurabilmemize destek olmanızı rica ediyoruz. 

 

Saygılarımızla, 

 

KAYI Okulları Çalışan ve Velileri

Etiketler :