Fetihtepe davasında oy birliğiyle iki günde iki farklı karar

Fetihtepe davasında oy birliğiyle iki günde iki farklı karar
Okmeydanı'ndaki Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle evlerinin enerjileri kesilen mahallelinin avukatı Onur Cingil, yürütmeyi durdurma kararı veren mahkemenin ,iki gün sonra kararını değiştirdiğini duyurdu. Avukat Cingil, "Yeni hiçbir şey, itiraz yokken 4 dosyada kararını kaldırdı. 2 günde ne oldu?" dedi.

Okmeydanı'ndaki Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle evlerin elektrik, su ve doğalgaz enerjileri kesildi. Polis eşliğinde mahalleye giren belediye ekipleri evlerin enerjilerini keserken halk da buna karşı çıktı. Evlerinde yaşlı, hasta ve çocukları olduğunu belirten mahalleli Beyoğlu Belediyesi'nin evleri boşaltmaları için vereceği kira parasıyla hiçbir evde oturamayacaklarını söyledi.

Yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme 2 günde 4 dosyada karar değiştirdi

Beyoğlu Belediyesi’nin altyapı hizmetlerinin kesilerek bölgenin tahliye edilmesi kararına karşı çok sayıda dava açan mahalle halkının avukatı Onur Cingil, bir hafta önce İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıklamıştı. Ancak bugün aynı mahkemenin yeni kararını duyuran Avukat Cingil, 4 dosyada yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını açıkladı.

'2 günde ne oldu?'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Cingil, "08/06/2022'de Yürütmenin Durdurulması Kararı veren ve ara karar ile belge isteyen Mahkeme, 2 gün sonra (10/06/2022) yeni hiçbir şey, itiraz yokken 4 dosyada kararını kaldırdı. 2 günde ne oldu?" diye sordu.

45.jpg

Etiketler :