Otopark üstü cami yargıya taşındı

Otopark üstü cami yargıya taşındı
Ankara Kızılay'da özgün mimari esere sahip olan Kumrular İkamet Sitesi yıkıldı. Alana otopark üstü cami yapılmak istendi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, olayı yargıya taşıdı.

Ankara Kızılay'da bulunan Kumrular Caddesi'ndeki özgün mimari özelliklere sahip Kumrular İkamet Sitesi 'tescilli kültür varlığı' olmasına karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yıkıldı. Yıkılan alana otopark üstü cami yapımı için plan değişikliğine gidildi. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bunun üzerine yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtı.

Şehircilik esaslarına aykırı

sendika.org'da yer alan habere göre; Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, söz konusu alanın Bakanlıklar bölgesi, Güvenpark ve Saraçoğlu Mahallesi ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Parsel bazında plan kararı üretilmesinin şehircilik esaslarına aykırı olduğunu belirten Karakuş, site alanına 400 metre mesafede Maltepe Camisinin bulunduğuna da dikkat çekti.

İdeolojinin mekâna yansıması

İdeolojinin mekâna yansıması olarak kentin önemli bellek alanlarına ibadethaneler yerleştirildiğini dile getiren Candan, "İbadethaneler, ticarileştirme çalışmalarında araçsallaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :