Ölüme neden olan sürücüye hapis cezası

Ölüme neden olan sürücüye hapis cezası
Konya’da yol kenarında yürüyen Hacer Mukaddes Yanılmazer'e otomobille çarpıp, ölümüne neden olan ve kaza sırasında uyuşturucunun etkisinde olduğu tespit edilen ehliyetsiz sürücü Burcu Çakıoğlu, 3 yıl 9 ay hapis cezası çarptırıldı.

Kaza, 20 Ekim saat 10.00 sıralarında Ayanbey Mahallesi Mecidiyeköy Sokak'ta meydana geldi. Burcu Çakıoğlu'nun kontrolünü kaybettiği otomobil, yol kenarında evine doğru yürüyen 74 yaşındaki Hacer Mukaddes Yanılmazer'e arkadan çarptı. Kazada Yanılmazer, hayatını kaybetti. Ehliyeti olmadığı belirlenen Çakıoğlu, yakalanıp, tutuklandı. Kaza bir evin güvenlik kamerasına yansıdı.
Polisin düzenlediği raporda, sürücünün hastanede yapılan testinde uyuşturucu maddeler tespit edildiği vurgulanarak, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde denetim formunda sürücü Burcu Çakıoğlu'nun kanında amfetamin, metamfetamin ve ecstasy baremlerinin pozitif olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Uyuşturucuyu itiraf etti

Davanın ilk duruşması bugün Konya 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya tutuklu sanık Çakıoğlu, ölen Hacer Mukaddes Yanılmazer’in yakınları ve tanıklar katıldı. Duruşmada söz verilen sanık Çakıoğlu, direksiyon başında iken uyuşturucu kullandığını itiraf etti. Kendisinin kusurlu olmadığını öne süren Çakıoğlu savunmasında, ''Aracı kullanırken birkaç kez uyuşturucu kullandım. Ama ben bağımlı değilim. Olaydan önce de kullandığım oldu. Otomobildeki arkadaşlarımın durumu benden daha kötüydü o yüzden aracı ben kullandım. Araçtaki H.N.A., ‘kadına çarpacaksın’ deyip direksiyonu çekince paniğe kapıldım. Ben de bir anneyim. Böyle bir olayı Allah kimseye vermesin. Ben kusurlu olmadığımı düşünüyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi.

İyi hal indirimi

Tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme hakimi, savcıdan mütalaasını istedi. Savcı, mütalaasında, iddianamedeki beyanları tekrar ettiklerini belirtti. Hakim, önce 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan 3 yıl ceza verdi. Suçun bilinçli taksirle gerçekleştirildiği kanaatine vararak cezayı 4 yıl 6'a yükseltti. Ardından 'iyi hal' indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 9'a aya indirdi. Verilen cezanın ertelenmemesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığına karar verdi.

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı

Kazada hayatını kaybeden Hacer Mukadder Yanılmazer’in oğlu Ahmet Yanılmazer, duruşma sonrası yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği cezayı az bulduklarını söyledi. Yanılmazer, “Verilen cezayı az buluyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu kasten işlenmiş bir suçtur. Bir insan hem ehliyeti olmadan hem trafiğe çıkacak, hem de uyuşturucu kullanarak direksiyon başına geçecek ve bir cana kast edecek. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Biz bu karara itirazımızı yapacağız" diye konuştu.

Kaynak:DHA

Etiketler :