Ölüm orucunu sonlandıran İbrahim Gökçek'in babası: İbrahim zaten yaşamak, sanatını yapmak istiyordu

323 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek eylemini sonlandırdı. Gökçek'in babası Ahmet Gökçek Şule Aydın'la Haber Masası programına bağlandı. Ahmet Gökçek, İbrahim Gökçek'in talepleri ve sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

323 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı. İbrahim Gökçek'in eylemini sonlandırmasının ardından evinin önüne ambulans geldiği öğrenildi.

Ölüm orucunun 323. gününde eylemini sonlandıran İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek Şule Aydın'la Haber Masası programına bağlandı. Ahmet Gökçek, İbrahim Gökçek'in talepleri ve sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Ahmet Gökçek'in açıklamaları şöyle:

İbrahim Gökçek'in sağlık durumu nasıl?

"Sabah doktorlarımız Direniş Evi'ne geldi,ilgilendiler hastaneyle görüşüldü, yoğun bakımda belli bir süre kalması gerektiği önerildi. Şu an hastanedeyiz. Tetkiklerine başlandı. Direnişini bugüne kadar devam ettirdi tabi."

Siz nasıl karşıladınız?

"İbrahim, ölüm orucuna ara vermesi için daha önce de taleplerinin karşılanması gerektiğini söylemişti. Hakkında karar verilen, haksız yere kendilerine istinat edilen terör listelerini kaldırılmasını istedi. Beş tane istekleri vardı. Bu aşamada konser yasaklarının kaldırılması ve tutuklu arkadaşlarının tahliye edilmesini talep ediyordu. Sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerden milletvekilleri bunun sağlanacağına dair taahhütte bulundular.

Bugün Grup Yorum yine İstanbul Valiliğine müracaat yaptı konser vermek için. Konser taleplerimiz yerine getirilir arkadaşlarımız serbest bırakılırsa ben zaten yaşamak istiyorum sanatımı yapmak istiyorum, bunlar haksız yere 5 yıldır konserlerimizi yasakladılar. Bir sanatçının konserlerine çıkamaması hava su kadar önemli bir şeydir. Bunların yerine getirilebileceğine dair siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri takip edeceğiz dedi.

Dolayısıyla böyle bir kazanım karşısında zaten sanatını yapmak isteyen bir sanatçı bunları beyan ederek ölüm orucuna ara verdi. Tedavi süreci başladı. 

Bizim siyasi amacımızdaki maksat adaletsizliğe haksızlığa karşı bir mücadeleydi.

Bizi suçlamaya kalktılar.Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz sahnelerdeyken bizi yargılamaya kalktılar. Terör listelerine aldılar. Ortadan kaldırılması için  yapacağımız her şeyi yaptık, ben de bedenimi ortaya koyuyorum dedi İbrahim. Kazanımlar olduğunu herkes gördü ben de dolayısıyla ara veriyorum dedi."

Grup Yorum üyeleri, milletvekilleri, avukatları Gökçek'in evin önünde açıklama yaptı. Açıklamada Gökçek'in eylemini sonlandırdığı konser başvurusu yapıldığı ve görüşmelerin sürdüğü açıklandı.

Grup Yorum üyeleri "Direnişimiz siyasi zafere ulaşmıştır. Konser başvurumuzun olumlu sonuçlanmasını umuyoruz. Mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

Nuriye Gülmen ölüm orucunun sona ermesini şöyle duyurdu:

 

İlgili Haberler
Etiketler :