Okul öncesi eğitimde çocuklara ücretsiz yemek

Okul öncesi eğitimde çocuklara ücretsiz yemek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,6 Şubat 2023'ten itibaren tüm okullarda, okul öncesi eğitim görmekte olan öğrencilere ücretsiz yemek verileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilsem Yapay Zeka Atölyeleri İşbirliği Protokol Töreni'nde katıldı. 19 yılda yüzde 11 olan okullaşma oranının yüzde 99’a ulaştığını ifade ederken “Öğrenciler aç kalıyor” söylemlerinin spekülasyon olduğunu iddia etti. Özer, şöyle konuştu: “Taşımalı eğitimde tüm çocuklara ücretsiz yemek veriliyor. Yaklaşık 1 milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1.8 milyona çıkarttık. Meclis'teki bütçe görüşmesinde de açıkladığım gibi, okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek vereceğiz. Hazırlıklarını yapıyoruz. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta, eğitim öğretim başladığı zaman, Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz."

Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda, taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde. Başka sürprizlerimiz olacak inşallah."

Kaynak:DHA

Etiketler :