ODTÜ öğrencilerinin Kavaklık Direnişi 52. gününde: Polis müdahalesi an meselesi

ODTÜ öğrencilerinin Kavaklık Direnişi 52. gününde: Polis müdahalesi an meselesi
ODTÜ öğrencilerine, Kavaklık bölgesine yapılması planlanan KYK yurdu direnişinin 52. gününde polis müdahalede bulunması an meselesi.

ODTÜ öğrencilerinin 52 gündür devam eden Kavaklık Direnişine polis müdahalede bulundu. ODTÜ'nün atanmış ilk rektörü olan Verşan Kök, KYK Yurdu yapılması planlanan bölgede gerçekleştirilen protestonun dağılmasını istedi. Polisin öğrencilere müdahalede bulunmasının an meselesi olduğu belirtildi.

ODTÜ öğrencileri, 'truva atı' olarak niteledikleri yurdun yapılmasına karşı gerçekleştirilen direnişlerine gelebilecek olan olası polis müdahalesine karşı bir çağrı metni yayımladı.

Bildiri şöyle:

ODTÜ'ye Polis Saldırısı #PolisODTÜde   #ODTÜSavunulmalıdır 

ODTÜ'de truva atı olarak kullanılacak KYK Yurdu yapılması planlanan Kavaklık bölgesinde öğrenciler direnişin 52. günündeyken rektör hocalar aracılığıyla 4 saat içerisinde alanın boşaltılmasını istedi. Polis müdahalesine engel olamayacağını ifade etti, polisin saldırması an meselesi. ODTÜ rektörü cumhurbaşkanına söz verdiği üzere ekolojik çeşitliliği son derece yüksek, binlerce ağaç barındıran bir kavaklığı yok edip 4 bin kişilik (ODTÜ’nün ihtiyacının çok çok üzerinde) iktidarın politikalarını uygulayabileceği bir alan olması için yurt inşaa etmek istiyor. Bu durumun inanılmaz bir doğa katliamı olmasının yanı sıra Truva atına benzettiğimiz kendi adamlarını ODTÜ’ye sokma ve ODTÜ’nün özerk, özgür yapısını bozma durumunu da getiriyor. Sizlerden isteğimiz bu konuda ses çıkarmanız ve kavaklığa dayanışmaya gelmeniz. Konuyla ilgili gelişmeleri ODTÜ Savunulmalıdır'ın sosyal medya platformlarından takip edebilirsiniz.

truva-ati.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :