New York Times Filenin Sultanları'nı Yazdı: Kadınların Güçlenmesinin Sembolü

New York Times Filenin Sultanları'nı Yazdı: Kadınların Güçlenmesinin Sembolü
New York Times, Avrupa şampiyonu olarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı yazdı.

Bazı çevrelerin hedef gösterdikleri 'Filenin Sultanları' Sırbistan'la oynadıkları maçtan Avrupa Şampiyonu olarak döndü.

Bu başarı ortak gururumuz olması gerekirken kimileri rahatsız olup gölge düşürmek için yoğun bir çaba gösterdi.

Ancak ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye tek yürek oldu, Kadın Milli Voleybol Takımı'nın arkasında durdu.

New York Times, Avrupa şampiyonu olarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı yazdı. Türkiye'nin Filenin Sultanları'nın başarısının tadını çıkardığı belirtilirken sporcuların birçok krizle boğuşan bir ülkede kadınların güçlenmesinin örnekleri olarak görüldüğü aktarıldı.

Oksijen'in Türkçeleştirdiği makaleden tespitler şöyle:

"Türkiye'nin kadın voleybol milli takımının geçen hafta cuma günü Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda kazandığı zafer, ülkenin en başarılı büyük spor takımının son zaferlerinden biri oldu ve bu onları ülkenin sosyal bölünmelerinin ötesinde cazibeye sahip nadir bir ulusal gurur kaynağına dönüştürdü.

Bazı aşırı muhafazakârlar sporcuları İslami değerlere hakaret ettikleri gerekçesiyle eleştirirken, taraftarları onları, pek çok kadının toplumsal eşitliğe henüz ulaşamadığını düşündüğü bir ülkede kadınların güçlenmesinin sembolleri olarak övüyor.

Takımın başarıları, yüksek enflasyon, siyasi kutuplaşma ve Şubat ayında 50 binden den fazla insanın ölümüne neden olan yıkıcı depremlerin ardından yavaş yavaş toparlanmaya çalışan Türkler için sevindirici bir gelişme.

Cuma günkü maçı parkta izleyen, bir biyoteknoloji şirketinde biyolog olarak çalışan Ceren Duyan, 'Onlar savaşçı. Kadınların sporda ya da başka bir yerde iyi şeyler yaptığını gördüğümüzde, bizim de güçlü olabileceğimizi görüyoruz' ifadelerini kullandı."

Etiketler :