MSB: Türk SİHA'sını Düşüren Uçak Ürdün'den Kalktı

MSB: Türk SİHA'sını Düşüren Uçak Ürdün'den Kalktı
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığına dair iddiaları yalanlayarak uçağın Ürdün'den kalktığını bildirdi.

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığına dair iddiaları da yalanladı.

Açıklama şöyle: “Uçağın İncirlik’ten kalktığı tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi. Kaynaklar, uçağın nereden kalktığına ilişkin soruya da “Uçak Ürdün’den kalktı.”

thumbs-b-c-b5d2caed88736c99038b64a6f1626a8b.jpg

MSB'den yapılan açıklamada, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 252 teröristin etkisiz hale getirildiği de bildirildi.

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

"Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, son bir haftada 252 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1640’a, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 983’e ulaşmıştır.

1, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’ın; 5, 6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonlarda 194 hedef başarıyla imha edilmiştir. Söz konusu harekâtlarla terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, ilk belirlemelere göre 229 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir."

Kaynak:DHA

Etiketler :