Metin Lütfi Baydar'dan Kahraman'ın adaylığına tepki

Metin Lütfi Baydar'dan Kahraman'ın adaylığına tepki
AKP'nin TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman oldu. İlk tepki CHP'li Metin Lütfi Baydar'dan geldi. Baydar, "Sen "..

AKP'nin TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman oldu. İlk tepki CHP'li Metin Lütfi Baydar'dan geldi. Baydar, "Sen "...milletimizin Atatürk'e saygısında en küçük bir tereddüt yoktur" diyeceksin sonra da Atatürk'ün portresini muhalefet kulisinden kaldıran, "lâiklik ilkesi yeni anayasada olmamali" diyen İsmail Kahraman'ı tekrar meclis başkanlığına aday göstereceksin! Yemezler..." açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ağızına almayanlar son zamanlarda Atatürk'ü dillerden düşürmüyor. Yapılan yorumlara göre "AKP hiç bu kadar Atatürkçü olmamıştı. Yüzde 50 artı 1 oy için yapılıyor... Hayır'cıların oyunu almak için bunlar" deniliyor.

Merakla beklenen AKP'nin TBMM Başkan adayı da açıklandı. O isim mevcut başkan İsmail Kahraman... Kahraman'a bu zamana kadar yapılan eleştirilerin nedenlerinden en büyüğü Atatürk adını ağzına almaması, almak istememesi...

BAYDAR'DAN TEPKİ

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da konuyla ilgili sosyal medya twitter hesabından açıklama yaptı.

Baydar, "Sen "...milletimizin Atatürk'e saygısında en küçük bir tereddüt yoktur" diyeceksin sonra da Atatürk'ün portresini muhalefet kulisinden kaldıran, "lâiklik ilkesi yeni anayasada olmamali" diyen İsmail Kahraman'ı tekrar meclis başkanlığına aday göstereceksin! Yemezler..." ifadelerini kullandı.

Etiketler :