Meteoroloji'den sağanak ve sıcak, İstanbul için fırtına uyarısı! Bu 7 ilde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji'den sağanak ve sıcak, İstanbul için fırtına uyarısı! Bu 7 ilde yaşayanlar dikkat
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Eylül Salı günü için hava durumu raporunu paylaştı. Kırklareli, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Öte yandan İstanbul Valiliği de Marmara Bölgesi'nde rüzgarın etkili olarak fırtına şeklinde eseceğini bildirdi. Hava sıcaklıkları ise ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli kıyıları, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç ve yüksek kesimleri, Rize ve Artvin çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

meteoroloji-den-saganak-ve-sicaklik-uyarisi.png

İSTANBUL'DA FIRTINA UYARISI

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı geldi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Marmara Bölgesi'nde etkili olacak fırtınanın bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği vurgulandı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç ve yüksek kesimleri ile Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :