Meteorolojiden ‘kuvvetli yağış’ uyarısı, Diyanet’ten yağmur duası

Meteorolojiden ‘kuvvetli yağış’ uyarısı, Diyanet’ten yağmur duası
Diyanet tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde kuraklık tehlikesine karşı 'yağmur duası' edilecek. Meteoroloji ise ‘kuvvetli yağış’ uyarısı yaptı.

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken Cuma hutbesinin konusu ‘yağmur’ olacak. 'Besmele: Berekete Açılan Kapı' başlığıyla hazırlanan hutbede, son zamanların en kurak günlerini yaşadığına dikkat çekildi:

“Kar ve yağmur olarak tecelli edecek ilahi rahmete muhtacız. Geliniz, hep birlikte Rahmân ve Rahîm olan Rabbimize yakaralım. Ey merhameti bol Allah’ım! Acziyetimizi sana arz ediyoruz. Bizlerden rahmetini esirgeme. Allah’ım! Semadan rahmet damlalarını indiren Sensin. Üzerimize bereketli kar ve yağmur indir. Topraklarımızı ve bizi suya hasret bırakma. Âmin!"

Öte yandan meteorolojinin 1 haftalık tahminlerine göre ise ülke genelinde yağış olacak. Batı Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulundu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :