Meteorolojiden İki Bölge İçin Kritik Uyarı: Dikkat! Çok Kuvvetli Olacak

Yağışlı havanın etkisine giren ülke genelinde bir kritik uyarı da deprem bölgesi için geldi. Meteoroloji Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Ülke genelinde yağışlı hava hakim. Perşembe günü İstanbul'u etkisi altına alan ve pek çok ilçede su baskınlarına neden olan yağışlar için kritik bir uyarı daha geldi... Bu kez Karadeniz ve deprem bölgesine 'çok kuvvetli yağış' uyarısı yapıldı.

KARADENİZ'İN BATISINA DİKKAT!

Meteoroloji'den Karadeniz için yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre bugün sabah saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

thumbs-b-c-cdc625cdf19555f4971716fdca8a5eaf.jpg

DEPREM BÖLGESİNE UYARI

Meteorolojinin sitesinde yer bir diğer uyarı ise deprem bölgesine. Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay'a şu uyarılar yapıldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21- 75 kg/m2) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

yagis.png

adiyaman.webp

Etiketler :