Meral Akşener’in partisine Koray Aydın'dan destek

Meral Akşener’in partisine Koray Aydın'dan destek
Yeni parti kurma hazırlıklarını yapan Meral Akşener’in ekibine sürpriz bir isim katılıyor.

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı oluşturulan muhalif hareket içinde yer alan MHP eski Milletvekili Koray Aydın da Akşener ile birlikte hareket etme kararı aldı.

Resmi twitter hesabından MHP’yi takip etmeyi bırakan Aydın, yarın Akşener'le birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek MHP’den ayrıldığını açıklayacak.

Swiss Otel’de saat 10.30’da düzenlenecek basın toplantısında Aydın’ın konuşmasının ardından da Akşener’in kısa bir açıklama yapması bekleniyor.

TEK MHP’Lİ MUHALİFTİ

MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay Bahçeli yönetiminin yani Genel Merkez'in girişimiyle mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede yılan hikayesine dönmüştü. Kongre süreci ile ilgili Yargıtay 19 Haziran 2017 tarihinde son sözü söylemiş ve kongreyi iptal etmişti. Aradan geçen zaman zarfında Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan MHP’den ihraç edilmişti. Bahçeli’ye karşı aday olmasına rağmen bu isimlerden sadece Koray Aydın “MHP’li olarak” kalmıştı. Bu yüzden kulislerde Aydın’ın 2018’deki MHP kongresinde yeniden aday olarak çıkabileceği konuşuluyordu.

Etiketler :