'Çürüyen İsrail’ Diye Paylaştığı Yer Suriye Çıktı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in X (Twitter) hesabından Suriye'de çekildiğini iddia ederek paylaştığı videonun 2022 yılında İdlib'de çekildiği ortaya çıktı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bazı haber siteleri tarafından ‘Hamas-İsrail savaşından etkilenen çocuklar’ diye paylaşılan videonun Suriye’den olduğu ortaya çıktı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir paylaşımında daha çuvalladı. Gökçek ve bazı haber siteleri İsrail'de çekildiğini ileri sürdükleri bir video paylaştı. Melih Gökçek, savaştan etkilenen çocukların videosunu "Dinlerken yüreğim parçalanıyor... Çürüyesin İsrail" mesajıyla paylaştı.

image-9-1-575x800.jpg

2022'DE İDLİB'DE ÇEKİLMİŞ

Doğrulama platformu teyit.org videoyu inceledi. Videonun 2022’de İdlib’de kaydedildiği sonucuna ulaştı.

Teyit.org’un incelemesi şu şekilde:

“7 Ekim 2023’te başlayan İsrail Hamas Savaşı hakkında sosyal medyada birçok şüpheli bilgi dolaşıyor. Paylaşımlardan birinde, videodaki çocukların İsrail Hamas savaşı nedeniyle yaşadıkları zorlukları anlattıkları öne sürüldü.

Videodan alınan ekran görüntüleriyle tersine görsel arama yaptığımızda videonun hem eski tarihli hem de İsrail Hamas savaşı ile ilgili olmadığını görüyoruz.

Video, haber sitelerinde “Suriyeli kız çocuğu: Bizim suçumuz ne ki üşüyoruz!” başlığı ile yer bulmuş.

Haberin detaylarında videonun İdlib'de bir mülteci kampında kaydedildiği bilgisi yer alıyor. Babasını savaşta kaybettiğini söyleyen kız çocuğu, kampta uyurken üşüdüğünü ve aç uyuduğunu aktarıyor.

Etiketler :