Mehmet Tezkan yorumladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının şifreleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını resmen duyurdu ve artık 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 65 gün kaldı. Erdoğan erken seçim kararını açıklarken muhalefeti hedef aldı. Halktv.com.tr yazarı Mehmet Tezkan, Halk TV canlı yayınında Erdoğan'ın konuşmasının şifrelerini yorumladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yaptı. Seçim kararını kameralar önünde imzalayan Erdoğan, sözlü olarak da "Karar verilmiştir" dedi.

Erdoğan, "Biraz önce Anayasamızın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarın Resmi Gazete'de yayınlanacak kararın ardından YSK seçim takvimini başlatacak. 14 Mayıs 2023'te milletimiz Cumhurbaşkanı'nı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir" dedi.

Erdoğan erken seçim kararını açıklarken muhalefeti hedef alarak, "Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasını Halktv.com.tr yazarı Mehmet Tezkan, Halk TV canlı yayınında yorumladı.

Mehmet Tezkan, şunları söyledi:
"60 milyon seçmen oy kullanacak, Hacca gidecek 80 bin kişi için Meclis'i feshetmenin ben çok güçlü bir gerekçe olduğunu düşünmüyorum. Ama şu gerekçesi bence var, kuru zor tutuyor. İşte dün akşam bir oynama oldu, panik havası yaratıldı. Bu giderek daha çok baskı olacak.

BİR AY ÖNEMLİ BİR SÜRE

Ne kadar seçimi öne çekerse ekonomi üzerindeki baskıyı bir süre daha Merkez Bankası kanalıyla bertaraf edeceğini, aza indireceğini düşünüyorum. Bir ay bir aydır, bir aydan birşey olmaz demeyelim. Bir ay önemli bir süre. Güçlü bir siyasi liderlik mesajı veriyor. 'Ben olursam bu depremle başa çıkarız' diyor.

İkinci önemli mesajı dikkat dağınıklığına vurgu yaptı. 'Biz depreme odaklanalım, önümüzdeki 65 gün boyunca depremi konuşalım, enkaz kaldırmayı, yeni konutlar yapmayı veya deprem riski olan Ankara gibi Kocaeli gibi kentlerde neler yapacağımızı konuşalım.' Muhalefet de bunun dışına çıkarsa da çatıyor yani 'bunun dışına çıkmayın.'

İNSANLARI HASTANEDE ÖLÜME TERKETMİŞLER. BUNLARIN KONUŞULMASI LAZIM

Muhalefetin gündeminden birisinin hayat pahalılığı olması lazım, ekonomi olması lazım, rejimin tıkanıklığı olması lazım, tek adam yönetimi olması lazım. Diğer liderler 6 parti onların yanına da 2 belediye başkanı da eklendi, o masanın sahaya çıktığında başımıza gelenlerin nedeninin tek adam rejimi olduğunu anlatmaları lazım. Depremdeki başarısızlığın, hastanelere ulaşılamamasının, insanları hastanede ölüme terketmişler. Bunların konuşulması lazım. Cumhurbaşkanı 'Bunları konuşmayalım, muhalefetin de bunu konuşmaması lazım' diyor.

TÜRKİYE BU HALE NASIL GELDİ? ONU DA KONUŞMAMIZ LAZIM

İnsanlar et fiyatını da, kiraları da konuşmak istiyor. Binlerce kişi icralık vaziyette. Bize bu ortamı yaratan kim? Onları unutalım mı? 2021 yılının Eylül ayında Erdoğan düğmeye bastı ve enflasyon bir anda fırladı gitti. 'Bunu konuşmayalım, deprem oldu!' Doğru 45 bin kayıp verdik, acımız çok büyük. Türkiye bu hale nasıl geldi? Onu da konuşmamız lazım. Bence muhlefet bu oyuna gelmeyip bundan önceki gündemi neyse o gündemi konuşması lazım. Bunların müsebbibi referandumda kurulan hileli olduğu iddia edilen seçimle kurulan rejim olduğunu 65 gün boyunca insanlara anlatması gerekir."

Etiketler :