Meclis Başkanı kim olacak?

Meclis Başkanı kim olacak?
Hürriyet yazarı Burhan Kuzu'nun gönlündeki aslanı yazdı...

Başkent Ankara'da siyasetin konuştuğu konuların başında Meclis Başkanlığı değişikliği geliyor. 12 Kasım'da başvurular başlayacak, 5 günlük başvuru süresinin ardından seçimler yapılacak.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP kulislerinde dile gelen Meclis Başkanlığı yarışına ilişkin kulisleri paylaştı. Selvi, İsmail Kahraman'ın değişebileceğine ilişkin tartışmayı hatırlatarak , Burhan Kuzu'nun hazırlığına dikkat çekti. Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1 Ekim’de Meclis’in açılış törenleri ve akşamki resepsiyonda TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a gösterdiği ilgi, yeni dönemde de İsmail Kahraman ile devam edilecek değerlendirmelerine neden olmuştu. Bu yorumlar hâlâ geçerli. İlk başlarda bu işe kesin gözüyle bakan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından işaret gelmeyince tedirgin olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında Meclis Başkanlığı konusunda bir isim zikretmemiş ama Meclis başkanvekillikleri, grup başkanvekilliği ve idare amirlikleri için başvuruların alınması talimatını vermiş.

Bu arada ibre hâlâ Kahraman’ı gösteriyor. Ancak bir bakanla bir grup başkanvekilinin ismi de geçmiyor değil. Bu arada anayasa hocası AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu da Meclis Başkanlığı’na adaylık için kararlı. Burhan Hoca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra kararını netleştirmeyi planlıyor. "

Etiketler :