Masal kitabında kan donduran ifadeler: Babası oğlunu öldürmüş...

Masal kitabında kan donduran ifadeler: Babası oğlunu öldürmüş...
"Kahkaha Gülleri" isimli bir masal kitabında yer alan ifadeler "Bu kadarı da olmaz" dedirtti.  İlkokul 2. ve 3. sınıflar için piyasa sürülen bir masal kitabında geçen ifadeler okuyanların adeta kanını dondurdu."FARK EDİNCE...

"Kahkaha Gülleri" isimli bir masal kitabında yer alan ifadeler "Bu kadarı da olmaz" dedirtti.  İlkokul 2. ve 3. sınıflar için piyasa sürülen bir masal kitabında geçen ifadeler okuyanların adeta kanını dondurdu.

"FARK EDİNCE SATIŞTAN KALDIRDIK"

Sosyal medyada bir sayfası paylaşılan kitapta, başı kesilen bir çocuğun kazanda pişirilmesi ve ardından bunu gören kız çocuğunun hikayesi anlatılıyor. Kitapta "ağabeyinin eti asla ağzına değmesin" ve "kemiklerinin hepsini topla gül ağacının dibine göm" gibi ifadeler yer alıyor.

Küçücük çocukların okuyacağı maasalda geçen bu korkunç ifadelerin ortaya çıkmasının ardından tepkiler de gecikmedi. İhsan Büyükçolak tarafından hazırlanan kitabın tükenmiş olması da hem şaşkınlık hem de yeni bir tartışma yarattı.

Öte yandan, skandal ifadelerin geçtiği  kitabın basımını yapan Nar Yayınları, sözcü.com.tr'ye "Böyle bir hikayenin kitapta yer aldığını sonradan fark ettik ve ardından kitabı satıştan kaldırdık" açıklamasında bulundu.

Etiketler :