Mahir Ünal’dan yeşil küre savunması: Karşılıklı olarak küfür görünür hale geldi. Zaten bizim istediğimiz buydu

Mahir Ünal’dan yeşil küre savunması: Karşılıklı olarak küfür görünür hale geldi. Zaten bizim istediğimiz buydu
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bir televizyon kanalında sosyal medya ve yeşil küre ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliğinin sosyal ağları, bilgi toplumunun hizmet sağlayıcısı olarak tanımladığını söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Sosyal ağları bilgi toplumunun hizmet sağlayıcısı olarak tanımladığınız zaman bu hizmet sağlayıcılarını iki şeyden korumanız gerekiyor." dedi. 

Sosyal medya kullanıcılarına, siyasetçilere, sanatçılara, gazetecilere küfür yağdıran yeşil küre uygulamasına ilişkin ise Ünal şu ifadeleri kullandı: "Karşılıklı olarak dezenformasyon, küfür, hakaret görünür hale geldi. İnsanlar bunu tartışmaya başladılar. Zaten bizim istediğimiz buydu. Bu tartışılmaya başlandı öyle bir hassasiyet oluştu ki küfür ve hakaret karşısında insanlar ortak tepki göstermeye başladı. Bu kıymetli bir şeydi. 10 Haziran itibarıyla 40 günlük çalışmayı bitirdik ve dijital farkındalık çalışmasını başlattık. Siber egemenlik, siber vatan, veri hammaddeliği, veri sömürgeciliği, içerik üretme, dijital platformların oluşturduğu içeriklerin kültürel uygunluğu bunlarla ilgili bir farkındalık çalışması yaptık."

Etiketler :