Maganda, Daha Önce de Polisi Vurmuş! Liseli Emre’yi Öldüren Kurşuna 8 Yıl Sonra Dava

Maganda, Daha Önce de Polisi Vurmuş! Liseli Emre’yi Öldüren Kurşuna 8 Yıl Sonra Dava
Liseli Ahmet Emre Çavuş’a, bundan 8 yıl önce maganda kurşunu isabet etti. İki yıl yaşam savaşı veren Çavuş kurtarılamadı. Olaya ilişkin soruşturma ise 8 yıl sonra tamamlandı. Çavuş’un ölümüne neden olmakla suçlanan bir kişi hakkında dava açıldı. İlk duruşmada “Ahmet Emre Çavuş’u ben öldürmedim” diyen sanığın, daha önce de uyuşturucu çatışmasında bir polisi yaraladığı ortaya çıktı.

Siyasi parti genel başkanları başta olmak üzere yüzlerce sanatçı, iş insanı ve gazetecinin, iyileşmesi için seferber oldukları liseli Ahmet Emre Çavuş, 8 yıl önce maganda kurşununun hedefi olmuştu. Olay 2 Ağustos 2015 gecesi yaşandı. Liseli Çavuş, 4 arkadaşı ile birlikte yürüdükleri esnada yere yığıldı.

whatsapp-image-2023-10-09-at-22-42-28.jpeg
Çok sayıda sanatçı liseli gencin iyileşmesi için destek oldu.

2 YIL SONRA VEFAT ETTİ

Saat 01.13 sıraları yaşanan olay sonrası Çavuş hızla hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahale sonrası Çavuş’un boynuna bir kurşunun isabet ettiği anlaşıldı. Çavuş, 2 yıla yakın hastanede tedavi gördü. Bu süreçte, çok sayıda sanatçı da çektikleri video mesajları ile Çavuş’a destek olmaya çalıştı. 13 Ağustos 2017 günü ise Çavuş yaşam savaşını kaybetti.

whatsapp-image-2023-10-09-at-22-42-13.jpeg
Ahmet Emre Çavuş'un mezarını, dönemin Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman yaptırdı.

SORUŞTURMA 8 YIL SÜRDÜ

8 yıl önce yaşanan ölümlü olayla ilgili soruşturma ise geçenlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Çavuş’un ölümüne neden olmakla suçlanan Devrim Aksoy (34) hakkında ‘Kasten öldürme’ suçlaması ile dava açıldı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ilk duruşma geçen 5 Ekim’de yapıldı.

ÖLÜMÜNDEN ÖNCE TEŞHİŞ ETMİŞ

Duruşmada söz alan Baba Bülent Çavuş “Sanık Devrim'in bu kurşunu sıktığını söyleyen B. T. ve D. A.’dır. G. T. oğlumu araçla hastaneye getirmişti. Bu iki şahıs, oğlumu ziyarete geldiklerinde aralarında konuşurken, sanığın fotoğrafını göstererek bu şahsın ateş ettiğini söylediklerini hatırlıyorum. Oğlum da vefatından önceki beyanında bu şahsın kendisini vurduğunu söylemişti” diye konuştu.

KURŞUN OTOPARKTAN GELDİ

Liseli gencin yere yığıldığı an yanında bulunan 4 kişiden biri olan F. G. (39) ise, kurşunun arka taraftan geldiğini söyledi. Anılan tarafta bir otoparkın olduğunu kaydeden F. G. “Sanık Devrim otoparkın oradaydı. Otoparkta başka kim vardı bilmiyorum. Ahmet arkadan vurulduğu için silahın otopark tarafından ateşlendiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘SUÇU BANA YIKMAK İSTİYORLAR’

Başka suçtan tutuklu bulunan Devrim Aksoy ise, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Aksoy “Bu olayı benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Ben kesinlikle Ahmet Emre Çavuş'u öldürmedim. Bu şahsı tanımıyorum. Sebepsiz yere neden öldüreyim. Hastaneye gitmesi için de yardımcı oldum “diye konuştu.

Bu arada, başka suçtan hükümlü bulunan Aksoy’un, mahallede yaşanan bir uyuşturucu çatışması sırasında olay yerine gelen polislerden birini silahla yaraladığı öğrenildi.

8 YILA RAĞMEN DELİL TOPLANMADI
Müvekkili hakkında açılan davanın, bir
söylentiye dayalı olduğunu savunan Av. Benan Ülgen "2015'ten beri yapılan soruşturmada failin bulunması için gerekli deliller toplanmadı. Dosyada müvekkil aleyhine hiç bir somut delil bulunmuyor. Yargılama neticesinde müvekkilin beraat edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :